Beneški filmski festival bo odprla težko pričakovana horror komedija Burtona

Kultura 03. Jul 202415:06 0 komentarjev
Prizor iz filma Beetlejuice Beetlejuice
Prizor iz filma Beetlejuice Beetlejuice (Foto: Warner Bros. - Plan B Entertainment/PROFIMEDIA)

Letošnji mednarodni filmski festival v Benetkah se bo začel s premiero nadaljevanja filma v režiji Tima Burtona iz leta 1988 Beetlejuice, so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP v začetku tedna sporočili organizatorji. V glavni vlogi poltergeista, ki pustoši za sabo, je ponovno zaigral Michael Keaton.

Poleg njega sta v nadaljevanju filma ponovno zaigrali tudi Catherine O’Hara in Winona Ryder. V filmu med drugim igrajo še Justin Theroux, Monica Bellucci in Willem Dafoe.

Film z naslovom Beetlejuice Beetlejuice bodo na filmskem festivalu v Benetkah, ki bo potekal od 28. avgusta do 7. septembra, prikazali izven tekmovalnega programa.

Nadaljevanje znanstvenofantastične komedije na filmske platna prihaja 36 let po prvem delu, ki je pomagal utrditi sloves danes 72-letnega Tima Burtona kot režiserskega mojstra edinstvenih in nenavadnih fantazijskih filmov, zaznamovanih z vizualnimi učinki in gotsko grozo.

“Beetlejuice Beetlejuice je težko pričakovana vrnitev enega najbolj ikoničnih likov iz filmografije Tima Burtona,” je ob napovedi premiere povedal direktor beneškega festivala Alberto Barbera. Režiserja Burtona je označil za “enega najzanimivejših avtorjev svojega časa”, nadaljevanje filma pa za “presenetljiv rezultat ustvarjalne domišljije”.

Burtonova tri desetletja dolga filmska kariera vključuje filme, kot so Edward Škarjeroki iz leta 1990, Mora pred božičem (1993) in Alica se vrne v čudežno deželo z letnico 2010. Več o tem, ali lahko Burton z nadaljevanjem ponovi kulturni doseg prvega filma ter zakaj se zdi, da je režiser zadnje desetletje zaspal na lovorikah, smo pisali v prispevku Beetlejuice: lahko Tim Burton ponovi kulturni doseg prvega filma?

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!