Sedem let po smrti frontmana skupina Linkin Park izdala novo pesem

Kultura 23. Feb 202410:20 0 komentarjev
Chester Bennington
Chester Bennington (Foto: PROFIMEDIA)

Nu-metal skupina Linkin Park, ki je vrhunec slave dosegla na prelomu tisočletja, je sedem let po smrti frontmana Chesterja Benningtona izdala doslej še neslišano pesem z vokalom pokojnega pevca.

Skupina Linkin Park je izdala novo, doslej še neslišano skladbo Friendly Fire z vokalom pokojnega frontmana Chesterja Benningtona. Pesem je bila posneta za album One More Light, ki je leta 2017 izšel kot zadnji dolgometražni album skupine.

Po navedbah portala Genius so skladbo napisali kitarist skupine Brad Delson, soustanovitelj in ritem kitarist skupine Mike Shinoda ter producenti Corin Roddick, Jon Green in Andrew Dawson.

Že leta 2020 je skupina sicer sporočila, da so dokončali skladbo, ki se ni uvrstila na zadnji izdani album. Trenutno še ni jasno, ali bodo izdali zgolj eno skladbo ali gre morda za napoved novega albuma.

Spomnimo, julija 2017 je tedaj 41-letni Chester Bennington, ki se je več let boril z odvisnostjo od alkohola in mamil, storil samomor. Nu-metal zasedba, ki je vrhunec slave dosegla na prelomu novega tisočletja, po smrti frontmana ni povsem mirovala.

Oktobra 2017 so v spomin na vokalista priredili dobrodelni koncert v areni Hollywood Bowl v Los Angelesu, leta 2020 so ob jubilejni dvajsetletnici prelomnega prvenca Hybrid Theory izdali album z demo posnetki ter skladbami, ki so jih zaigrali v živo. Leto 2023 pa so posvetili praznovanju svojega drugega albuma Meteora, ki je izšel leta 2003, ter izdali jubilejno izdajo z doslej še neslišanimi skladbami.

Mike Shinoda in Chester Bennington
Mike Shinoda in Chester Bennington (Foto: PROFIMEDIA)

Pevec in soustanovitelj skupine Shinoda je leta 2022 sicer dejal, da skupina – čeprav preživeli člani ohranjajo stike – ne pripravlja nove glasbe, albumov ali turnej. “Edina novica o skupini Linkin Park, ki jo imam za vas, je, da se pogovarjamo vsakih nekaj tednov,” je dejal in dodal “ni turnej, ni glasbe in ne pripravljamo albumov.”

“Vsakič, ko skupina kaj reče ali naredi, vsi poskušajo sprožiti vlak navdušenja. Mi jim vselej odvrnemo, naj ne pričakujejo preveč, saj bodo le razočarani,” je še poudaril.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!