Stavka igralcev in scenaristov zamaknila premiero drugega dela filmske uspešnice

Kultura 26. Avg 202307:35 0 komentarjev
Timothee Chalamet in Zendaya v drugem delu filma Dune
PROFIMEDIA

Drugi del filma Dune, v katerem v glavnih vlogah nastopajo Timothee Chalamet, Zendaya, Austin Butler in Florence Pugh, bo v kinodvorane prišel kasneje. Premiero so morali zaradi stavke igralce in scenaristov zamakniti za štiri mesece.

Zaradi stavke v Hollywoodu bodo morali ljubitelji filmske uspešnice Dune: peščeni planet iz leta 2021 na premiero nadaljevanja v kinematografih počakati nekoliko dlje. Drugi del znanstvenofantastičnega spektakla v kinematografe ne bo prišel v začetku novembra, kot je bilo načrtovano, temveč šele prihodnje leto.

Iz studia Warner Bros so po pisanju nemške tiskovne agencije dpa v četrtek sporočili, da je začetek predvajanja filma po novem načrtovan za 15. marec 2024.

Stavka igralcev in scenaristov v ZDA je v veliki meri ohromila delo v Hollywoodu. Člani sindikata igralcev SAG-AFTRA med stavko ne nastopajo pred kamerami in ne promovirajo svojih filmov.

Zvezdniki filma Dune: peščeni planet, 2. del, kot so Timothee Chalamet, Zendaya, Austin Butler in Florence Pugh, se zato, dokler bo stavka trajala, ne bodo udeleževali promocijskih dogodkov. Snemanje filma, katerega režijo ponovno podpisuje Kanadčan Denis Villeneuve, se je sicer že pred časom zaključilo.

Prvi del filma je leta 2021 kljub pandemiji na blagajnah kinematografov beležil zelo dober uspeh. Znanstvenofantastična epopeja je prejela tudi šest oskarjev, med drugim Hans Zimmer za filmsko glasbo, film je prejel tudi oskarja za vizualne učinke.

Film, posnet po romanu Franka Herberta Puščavski planet iz leta 1965, se osredotoča na planet Arrakis, kjer se nahaja najredkejša in najdragocenejša snov v galaktičnem imperiju, za katero se borijo dobre in zle sile.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!