Umrl je fotograf Peter Marinšek

Kultura 01. Jun 202307:36
Peter Marinšek.
Peter Marinšek. (Foto: Galerija Velenje)

Za posledicami prometne nesreče je umrl priznani velenjski fotograf Peter Marinšek.

Za posledicami prometne nesreče je umrl priznani slovenski fotograf Peter Marinšek. Nesreča se je zgodila v ponedeljek, 29. maja, v Velenju, Marinšek je bil v njej udeležen kot pešec.

Po podatkih celjske policijske uprave je motorist zaradi nepravilnega prehitevanja čez dvojno neprekinjeno ločilno črto trčil v voznika avtomobila, ki je vozil pred njim in v križišču pravilno zavijal levo.

Po trčenju je motorist padel na vozišče, motor pa je zdrsel proti prehodu za pešce ter trčil v pešca in peško, ki sta pravilno prečkala cesto. Kot so še sporočili s PU Celje, je 29-letni motorist vozil brez vozniškega dovoljenja ter pod vplivom alkohola, alkotest je namreč pokazal, da je imel v litru izdihanega zraka 0,52 miligrama alkohola.

“Neskončno bomo pogrešali klike tvojega fotoaparata, vse tvoje zabavne pripovedi in serije vrhunskih fotografij. Predvsem pa bomo pogrešali Tebe! Hvala za vse skupne zgodbe. Ne, ne bodo šle v pozabo,” so ob tem zapisali v Galeriji Velenje. Na Twitterju se mu je poklonila tudi slovenska alpska smučarka Tina Maze, ki jo je Marinšek večkrat ujel v objektiv. ” Iskreno sožalje družini in sorodnikom ter vsem, ki smo s tabo preživeli nepozabne trenutke!” je zapisala.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.