Umrla je angleška pisateljica Fay Weldon

Kultura 05. Jan 202310:58 0 komentarjev
Fay Weldon
PROFIMEDIA

Angleška pisateljica Fay Weldon, avtorica več kot 30 romanov, v katerih je opisovala vzpone in padce življenja v Veliki Britaniji, je umrla pri 91 letih starosti.

Družina je v izjavi zapisala, da je avtorica, esejistka in dramatičarka umrla mirno v sredo zjutraj. Na njeni uradni spletni strani so pred tem objavili, da je bila sprejeta v bolnišnico zaradi zlomljene kosti v hrbtenici in kasnejše kapi.

Poleg romanov je ustvarjala tudi kratke zgodbe ter igre za televizijo, radio in oder. V enem svojih najbolj znanih del, The Life And Loves Of A She-Devil, ki so ga kasneje predelali v televizijsko serijo pri BBC in v film, je opisala žensko, ki se trudi, da bi se maščevala svojemu nezvestemu možu.

V svoji pisateljski karieri je Fay Weldon prejela več priznanj. Upokojila se je leta 2021.

Avtorici so se med drugim poklonili organizatorji nagrade booker. Na Twitterju so zapisali, da so z žalostjo sprejeli novico o njeni smrti. Spomnili so, da je bila v ožjem izboru za nagrado za roman Praxis, bila pa je tudi v žiriji za nagrado, kjer je imela “enega najbolj nepozabnih govorov v zgodovini bookerja.”

V slovenščini sta dosegljivi njeni deli Pravila življenja in Dekameron v toplicah.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!