V ljubljanski soseski Tabor bodo znova rjoveli Mladi levi

Kultura 18. Avg 202309:15 1 komentar
Utrinek z novinarske konference ob predstavitvi programa letošnjega festivala Mladi levi.
Utrinek z novinarske konference ob predstavitvi programa letošnjega festivala Mladi levi. (Foto: Bunker Ljubljana/X)

V ljubljanski soseski Tabor se nocoj začenja 26. mednarodni festival Mladi levi, kjer bo v ospredju kolektivnost. Festival se bo tudi tokrat začel z dvema dogodkoma istočasno. Mladi levi vse do 26. avgusta na različnih prizoriščih ponujajo raznovrstne umetniške dogodke.

Letošnji festivalski program pretežno sestavljajo predstave, ki presegajo individualno, intimno in osebnoizpovedno ter poskušajo seči na raven kolektivnega in celo okraj človeškega. Prav tako se Mladi levi še bolj kot minula leta odpirajo participatornim projektom.

Mladi levi se danes začenjajo v ŠD Tabor z avdio performansom Iz merila britanskih gledaliških zvezd Tima Etchellsa in Anta Hamptoma, ki je sicer na programu vsak festivalski dan, na igrišču pred ŠD Tabor pa bo na sporedu pripoved Območje človeka Gregorja Zorca. Oba dogodka se začneta ob 18. uri.

Sledila bosta glasbena predstava Zapis in koncert slovenskega glasbenika Minnite. Prvi festivalski dan se bo na igrišču ŠD Tabor sklenil z otvoritveno zabavo, kjer bo za glasbo skrbela DJ Raketa.

Različne umetniške dogodke bodo spremljali še tradicionalni festivalski debatni kafani pod taborskimi krošnjami, ki sta letos posvečeni zborovskemu petju ter neprofesionalcem na odru, in srečanja na klopcah v okviru festivalske šole Act, kjer bodo letos v ospredju drevesa in reke. Pripravili bodo tudi delavnico kritiškega pisanja.

Na Mladih levih bo letos po nekajletnem premoru na voljo tudi brezplačen festivalski vrtec Levčki. Vstopnice za vse festivalske predstave še vedno stanejo zgolj simbolični evro, so pa dobrodošli prostovoljni prispevki.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje