Vodilna knjižna sejma združila moči: sodelovala bosta pri ustvarjanju iger

Kultura 23. Jul 202410:47 0 komentarjev
Prizor s knjižnega sejma v Bologni
Prizor s knjižnega sejma v Bologni (Foto: PROFIMEDIA)

Otroški knjižni sejem v Bologni in knjižni sejem v Frankfurtu sta se v svoji vlogi vodilnih knjižnih sejmov v sektorju, ki pozorno spremljata nove in boljše priložnostim za ponudbo založniški skupnosti, odločila sodelovati pri ustvarjanju novih iger. Z novim poslovnim središčem želita dopolnjevati ponudbo glede prenosa knjig na zaslone.

Poslovno središče bo združevalo področja, namenjena izmenjavi avtorskih pravic in licenciranju televizijskih in kinematografskih vsebin, ki so že prisotne pri obeh sejmih, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Središče bo od naslednjih sejemskih izvedb povezovalo programa obeh dogodkov – frankfurtski sejem z Italijo kot častno gostjo od 16. do 20. oktobra in sejem otroških knjig v Bologni od 31. marca do 3. aprila 2025.

Poslovno središče za igre na obeh sejmih bo strokovnjakom iz založništva omogočalo, da se povežejo s ponudniki vsebin iz industrije iger. Glavni cilj je po pisanju agencije ustvariti nove poslovne priložnosti in priložnosti za mreženje ter podajati informacije o aktualnih vprašanjih, kot so medmedijske pravice in vloga sektorja iger pri ustvarjanju vsebine za širšo javnost, od otrok do najstnikov in odraslih.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!