Woody Allen zanika, da se poslavlja od snemanja filmov

Kultura 20. Sep 202211:001 komentar
Woody Allen
PROFIMEDIA

Ameriški režiser Woody Allen zanika zapise v medijih, da se poslavlja od snemanja filmov, ki se se pojavili po intervjuju za španski časnik La Vanguardia. Po besedah njegovega tiskovnega predstavnika je Allen povedal le, da si kot ljubitelj kina ne želi snemati filmov za platforme pretočnih vsebin.

Ameriški režiser Woody Allen, ki se trenutno posveča svojemu 50. celovečercu Wasp 22, je zanikal zapise v medijih, da se poslavlja od snemanja filmov. Režiser naj bi svojo odločitev za slovo od filma razkril v intervjuju za španski časnik La Vanguardia, ki je pisal, da bo triler Wasp 22, ki bo v celoti posnet v francoščini, njegov zadnji.

Po pisanju britanskega časnika The Guardian je španski časopis povzel njegovo izjavo, ko je dejal: “Načeloma si ne želim več snemati filmov, bolj bi se rad osredotočil na pisanje.” Dodal naj bi, da bo njegov naslednji projekt roman.

Po besedah njegovega tiskovnega predstavnika pa je šlo le za nesporazum. “Woody Allen ni nikoli rekel, da se bo upokojil, niti ni zatrdil, da bo napisal še en roman.” Dejal je le, da razmišlja o tem, da ne bi več posnel toliko filmov, ki gredo potem na pretočne platforme, kar mu ni prijetno, saj je velik ljubitelj kinematografske izkušnje. “Trenutno se ne namerava upokojiti in se zelo veseli, da bo v Parizu snemal svoj novi film, ki bo že 50. po vrsti,” še piše v izjavi.

O filmu Wasp 22 je sicer znanih le malo podrobnosti. Allen ga je primerjal s filmom Zadnji udarec, ki ga je posnel leta 2005, ter ga opisal kot “vznemirljivega, dramatičnega in tudi zelo temačnega”.

Kariero nekoč enega najbolj plodovitih hollywoodskih režiserjev je vsaj deloma zaustavilo gibanje #MeToo. Znova so namreč oživele stare obtožbe, da naj bi v 90. letih minulega stoletja spolno zlorabil svojo sedemletno posvojeno hči. Režiser je obtožbe, ki jih je kot prva izpostavila njegova tedanja partnerka Mia Farrow, ves čas zavračal. Prav tako so ga obtožb oprostili po dveh ločenih preiskavah.

Woody Allen in Mia Farrow
PROFIMEDIA

Režiser, ki so mu odrekli sodelovanje nekateri zvezdniški igralci, je zadnja leta snemal predvsem v Evropi. Njegova romantična komedija Rifkin’s Festival je leta 2020 odprla filmski festival v španskem San Sebastianu.

Allen je sicer večkrat omenil, da se umika od filma in da se želi bolj posvetiti pisanju. Nedavno je izdal svojo peto zbirko kratke proze Zero Gravity. Leta 2020 so izšli njegovi spomini z naslovom Apropos of Nothing. Pri obeh je sicer imel zaradi obtožb o domnevnih spolnih zlorabah težave pri iskanju založnikov. Tudi v nedavnem pogovoru z Alecom Baldwinom je povedal, da ga filmska industrija zaradi večjega poudarka na pretočnem predvajanju in krajših kinematografskih predvajanj ne privlači več.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar