Začeli so snemati biografsko dramo o znamenitem skladatelju

Kultura 02. Jun 202212:12 0 komentarjev
Bradley Cooper , Carrie Mulligan Film Maestro the Leonard Bernstein story
PROFIMEDIA

Pod okriljem Netflixa so maja začeli snemati biografski film o Leonardu Bernsteinu. Ameriškega dirigenta in skladatelja igra Bradley Cooper, ki je tudi režiser filma, podpisuje pa se tudi kot producent filma in z Joshom Singerjem soavtor scenarija. Po pisanju Variety naj bi režijo filma Cooperju odstopil Steven Spielberg.

Za Cooperja bo to druga filmska režija po uspešnem prvencu Zvezda je rojena. Prvotno je bil za režijo filma predviden Spielberg, ki je za glavno vlogo v njem angažiral Cooperja. Ta je v tistem času ravno zaključeval snemanje filma Zvezda je rojena “in ga je bolj zanimalo pisanje in režiranje filmov, kot pa prevzemanje igralske vloge za koga drugega, celo za Spielberga”, piše filmska revija Variety.

“Vedno sem čutil, da bi lahko igral dirigenta. Toda ali lahko raziščem tudi material in vidim, ali lahko sam napišem in režiram film? Bi mi to dovolili?” je Cooper po pisanju Variety vprašal Spielberga. Ta je bil po Cooperjevih besedah tako prijazen, da mu je prepustil projekt, s katerim se je nato novi “avtor” ukvarjal skoraj pet let. Spielberg ostaja eden od producentov filma.

Film bo zajel 30-letno Bernsteinovo obdobje, v katerem bodo predstavljeni tudi zapleteni odnosi z njegovo ženo, čilsko igralko Felicio Montealegre, od trenutka, ko sta se spoznala leta 1946 na zabavi. V 25-letnem zakonu so se jima rodili trije otroci, Jamie Bernstein, Alexander Bernstein in Nina Bernstein Simmons. V vlogi Bernsteinove soproge Felicie Montealegre igra Carey Mulligan.

Leonard Bernstein (1918-1990) je bil eden najslavnejših ameriških dirigentov in skladateljev. Dirigiral je skoraj vsem večjim ameriškim orkestrom, od leta 1958 do leta 1969 pa je bil glasbeni direktor Newyorške filharmonije. Nastopal je tudi kot operni dirigent in koncertni pianist. Svetovno slavo si je pridobil z muzikali, med katerimi je najbolj znan Zgodba z zahodne strani, ki je doživel tudi filmsko različico. Bernstein je pogosto dirigiral kar izza klavirja, zaslužen pa je tudi za popularizacijo klasične glasbe v televizijskih oddajah.

Film bo na filmska platna prišle prihodnje leto, še piše Variety.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!