25-letnik povzročil nesrečo in poskušal povoziti policistko

Slovenija 11. Apr 202314:05 4 komentarji
Policijski avto
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

Pretekli teden so celjski kriminalisti pridržali 25-letnika z območja Šentjurja, ki ga sumijo različnih kaznivih dejanj – objestne vožnje, maščevanja uradni osebi, preprečitve uradnega dejanja in poškodovanja tuje stvari. V preteklosti so ga že večkrat obravnavali.

Kriminalisti so pridržali 25-letnika, ki ga sumijo številnih kaznivih dejanj.

Osumljenec je z neregistriranim vozilom, na katerem je imel nameščeni ukradeni registrski tablici, objestno vozil v Celju in Slovenskih Konjicah. V Slovenskih Konjicah je povzročil prometno nesrečo, potem ko je med prehitevanjem v križišču trčil v osebno vozilo občanke, ki je pravilno vozila.

V Stranicah je obvozil policijsko blokado in skušal povoziti policistko, ki je izvajala uradno nalogo. Poškodoval je tudi policijsko vozilo.

Nevarno vožnjo je nadaljeval po avtocesti, do izvoza Celje vzhod, kjer ga je policistom uspelo ustaviti, pri čemer je trčil še v eno službeno vozilo in lažje poškodoval policistko in policista, so sporočili.

25-letnika so v preteklosti že večkrat obravnavali. Odvzeli so mu prostost in ga pridržali. Med pridržanjem je z brcami poškodoval še vrata intervencijskega vozila policije.

Moškega so v nadaljevanju privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje