Zadeva odrezana roka: Julija Adlešič v zaporu na Igu prestaja preostanek kazni

Slovenija 16. Jun 202212:26 > 12:28 0 komentarjev
Julija Adlešič
BOBO

Obsojena v zadevi odrezana roka Julija Adlešič od petka v ženskem zaporu na Igu prestaja še dobra dva tedna zaporne kazni. Večino od leta in sedmih mesecev prisojene kazni je Adlešič prestala že v priporu. Ker pa se v zaporu ni zglasila sama, so jo na prestajanje preostanka kazni privedli policisti.

Njen odvetnik Boris Grobelnik bi se sicer lahko pritožil, a je zaradi kratkega roka kazni vprašanje, če bi sodišče o tem uspelo pravočasno odločati, poroča časnik Slovenske novice.

Adlešič naj bi po tistem, ko so jo spoznali za krivo, zamenjala prebivališče, a pristojnih organov o tem ni obvestila, tako je poziv na prestajanje preostanka zaporne kazni ni dosegel. Ljubljansko okrožno sodišče je poziv za prestajanje zaporne kazni nato objavilo na oglasni deski, a ga Adlešič v času uradnih ur ni prevzela. Zato so ponjo poslali policiste, ki so jo pospremili na Ig, še poročajo v Slovenskih novicah.

Juliji Adlešič, Sebastienu Abramovu ter njegovima staršema Tinki Huskić Colarič in Gorazdu Colariču je tožilstvo očitalo poskus goljufije oziroma pomoči pri njej, ker so Adlešič najprej za visoke zneske zavarovali na več zavarovalnicah, nato pa uprizorili nesrečo, v kateri ji je odrezalo roko. Nato so na zavarovalnice vložili odškodninske zahtevke v skupni višini okoli 1,17 milijona evrov. Do izplačil sicer ni prišlo. V ponovljenem sojenju so vsi štirje obtoženi sklenili sporazum s tožilstvom in krivdo priznali.

Soobtoženi Sebastien Abramov, ki ga je sodišče v zadevi odrezana roka obsodilo na dve leti in pet mesecev zapora, je v priporu, saj čaka na nadaljevanje sojenja zaradi domnevnega umora nekdanjega dekleta iz Žalca.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!