Anže Logar razkril ime svoje stranke. Ustanovljena bo že v kratkem

N1 video 24. Okt 202415:10 46 komentarjev

Poslanec Anže Logar, ki je izstopil iz SDS, je v pogovoru za N1 razkril ime nove stranke, ki bo ustanovljena sredi novembra.

Po izstopu dolgoletnih članov in poslancev Anžeta Logarja, Eve Irgl in Dejana Kaloha iz SDS in njene poslanske skupine smo dva od njih gostili v oddaji N1 STUDIO.

Ob tem je Anže Logar, ki bo ustanovil in vodil novo politično stranko, povedal, da se bo imenovala Demokrati. Zakaj so izbrali to ime?

“Ker poudarja to, kar želimo s to politično potjo predstaviti. Torej politično širino, ki posluša, ki ji je jasno, katere reforme mora narediti, in katere primarna naloga je, da poišče soglasje za te reforme,” je odgovoril Logar, ki je pojasnil tudi, da bo stranka ustanovljena 16. novembra v Mariboru.

Njena člana bosta postala tudi Eva Irgl in Dejan Kaloh. Tega smo vprašali, kakšne so njegove aktivnosti na terenu oziroma koga že nagovarja, da bi se pridružil novi stranki.

Anže Logar, Dejan Kaloh, Demokrati
Foto: Denis Sadiković/N1

Kaj je odgovoril, si lahko ogledate v posnetku na vrhu članka, kjer najdete tudi dodatna Logarjeva pojasnila, zakaj so se odločili za takšno ime stranke.

Celoten pogovor z Anžetom Logarjem in Dejanom Kalohom bomo sicer na N1 objavili v soboto. V njem med drugim spregovorita tudi o najnovejšem zapisu predsednika SDS Janeza Janše, ki je prepričan, da je nastajanje Logarjeve stranke del skrbno domišljenega scenarija za oslabitev SDS in Svobode s ciljem, da se prepreči nastanek desnosredinske vlade. Kaj je torej v ozadju? Kdo vse se bo še pridružil Logarjevi stranki in od kod bo ta dobila denar? Ali Logar res izključuje sodelovanje z Robertom Golobom in za kdaj napoveduje predčasne volitve?

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje