Oranžno opozorilo Arsa: zelo močna burja, v sunkih tudi do 120 kilometrov na uro

Slovenija 03. Apr 202301:00
alarm oranžni
Arso/meteo.si

Danes bo delno jasno in vetrovno. Od zjutraj bo burja na izpostavljenih mestih v sunkih presegala hitrost 100 kilometrov na uro, od zvečer do torka zjutraj pa bo dosegala hitrost okoli 120 kilometrov na uro, opozarjajo na Agenciji RS za okolje (Arso).

Zjutraj bo v večjem delu Slovenije jasno vreme. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 5, v alpskih dolinah malo pod 0, na Primorskem do 9 stopinj Celzija. Na Primorskem bo vreme čez dan pretežno jasno, pihala bo zmerna do močna burja. Drugod se bo po jasnem jutru oblačnost povečala, popoldne pa se bo spet jasnilo. Pihal bo okrepljen severni do severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 12, na Primorskem do 15 stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

Do torka zjutraj bo burja na izpostavljenih mestih v sunkih presegala hitrost 100 kilometrov, od ponedeljka zvečer do torka zjutraj pa tudi hitrost okoli 120 kilometrov na uro. Na Arsu so tako za jugozahodni del Slovenije izdali opozorilo oranžne stopnje ogroženosti, za preostali del države pa rumene stopnje.

V torek bo sončno in vetrovno. V sredo bo nekoliko več oblačnosti, veter bo oslabel. V četrtek bo spet bolj sončno vreme. Zjutraj bo marsikje slana.

Kakšno bo vreme od 6. do 11. aprila?

Večinoma bomo pod vplivom območja visokega zračnega tlaka s središčem nad severno Evropo, v višinah pa se bo nad osrednjim Sredozemljem, Balkanom in srednjo Evropo zadrževalo višinsko jedro hladnega zraka. V torek bomo prešli pod delni vpliv plitvega ciklonskega območja, ki bo nastalo nad severnim Sredozemljem.

V četrtek bo še dokaj sončno in suho. Zjutraj bo marsikje slana, čez dan bodo temperature okoli 10 stopinj Celzija. Od petka bo bolj oblačno vreme, nekoliko se bo povečala možnost za padavine, za zdaj kaže na manjše količine. Tudi jutranje temperature bodo zaradi oblačnosti spet večinoma nad ničlo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.