Balon s tremi potniki med zasilnim pristankom pretrgal električno napeljavo

Črna kronika 11. Maj 202208:10 > 09:27
balon
Tomaž Virag/Vestnik.si

V Prekmurju je zasilno pristal toplozračni balon z nekaj potniki. Te je ob udarcu košare s tlemi pometalo iz košare, a nihče ni poškodovan. Je bil pa večji del naselja Beltinci – zaradi pretrgane električne napeljave – nekaj časa brez elektrike. Kaj je povzročilo nesrečo, še ni jasno, je pa v nesreči nastalo okoli 11 tisoč evrov škode, podana bo kazenska ovadba.

S Policijske uprave (PU) Murska Sobota so sinoči sporočili, da se je v Beltincih zgodila nesreča s toplozračnim balonom. Zračno plovilo je med letenjem zaneslo v električne kable, del naselja je tako začasno ostal brez električne energije. V balonu so bile tri osebe, ki pa niso bile poškodovane. Vse okoliščine nesreče se skupaj s pristojnimi službami še preverjajo.

Policijsko sporočilo je bilo danes dopolnjeno, znano je, da je nastala materialna škoda, ki po nestrokovni oceni znaša okoli 11 tisoč evrov. Okrožni državni tožilec pa je podal usmeritve, da se po zbranih obvestilih poda kazenska ovadba v smeri suma storitve kaznivega dejanja ogrožanje posebnih vrst javnega prometa.

balon balon
Tomaž Virag/Vestnik.si
balon balon
Tomaž Virag/Vestnik.si

Kot je za spletni Vestnik povedal eden od očividcev, se je balon dalj časa spuščal in dvigal, nato pa je začel hitro padati. Dva potnika sta ob udarcu košare ob tla padla iz nje. Balon pa je spet odneslo v zrak in nato med hiše, kjer se je spet začel hitro spuščati. Balonar se je medtem po reševalni vrvi varno spustil na tla, balon pa je zasilno pristal na dvorišču hiše. Po njihovih informacijah sta bili v košari dve odrasli osebi in en otrok.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.