Barbo Škerbinc s petletnim mandatom na čelo zavoda za zaposlovanje

Slovenija 07. Feb 202415:12 0 komentarjev
Delavci zavračajo preveč kvalificirane kadre
Greta Metka Barbo Škerbinc (Foto: Žiga Živulovič jr./BOBO)

Vlada je na današnji dopisni seji Greto Metko Barbo Škerbinc imenovala za generalno direktorico Zavoda RS za zaposlovanje s petletnim mandatom. Barbo Škerbinc zavod kot vršilka dolžnosti generalnega direktorja vodi od februarja lani, ko je bil s položaja razrešen Mitja Bobnar.

Vlada je namreč februarja lani Greto Metko Barbo Škerbinc imenovala za v. d. generalnega direktorja do imenovanja generalnega direktorja po opravljenem javnem razpisu. Ta je bil objavljen novembra lani.

Diplomirana politologinja Barbo Škerbinc ima 30 let delovnih izkušenj, večino jih je pridobila prav na zavodu, kjer je bila zaposlena od leta 1993 do aprila lani, ko se je zaposlila na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Na zavodu je opravljala različne naloge, začela je na območni službi Maribor na področju aktivne politike zaposlovanja in na analitiki, nadaljevala pa na centralni službi zavoda, kjer je bila pretežno na različnih vodstvenih delovnih mestih. Do januarja 2020 je bila šest let namestnica takratne generalne direktorice Mavricije Batič.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!