Dars zapira eno cev predora Markovec: kdaj bo promet spet potekal nemoteno?

Slovenija 28. Feb 202412:31 0 komentarjev
Predor Markovec
Foto: Srdjan Živulović/BOBO

Od ponedeljka bo promet skozi predor Markovec pri Kopru mesec dni tekel zgolj po eni cevi, sporočajo na Darsu. Dvosmerni promet bo potekal ob omejitvi hitrosti vožnje na 60 kilometrov na uro. Obvoz za vozila, katerih širina bo presegala tri metre, bo po glavni cesti Šmarje–Dragonja.

Od 4. marca bo promet skozi predor Markovec tekel dvosmerno po eni cevi. Kot so pojasnili na Darsu, namreč dela pri izgradnji kabelske kanalizacije za električni daljnovod med Koprom in Izolo vzdolž obalne hitre ceste prehajajo v sklepno fazo, kar terja enomesečno popolno zaporo cevi predora iz smeri Izole proti Kopru.

Iz smeri Kopra proti Izoli bo promet potekal po desnem voznem pasu, iz Izole proti Kopru pa bo med priključkom Izola in vstopom v predor izvedena preusmeritev prometa z ene polovice hitre ceste na drugo. Priključka Semedela in Izola bosta odprta, so zapisali na Darsu.

Dvosmerni promet skozi eno predorsko cev bo potekal ob omejitvi hitrosti vožnje na 60 kilometrov na uro. Prevozi nevarnih snovi bodo dovoljeni zgolj v nočnem času, med 23. in 5. uro zjutraj. V času spremenjene prometne ureditve bodo skozi predorsko cev omogočeni samo prevozi vozil, katerih širina ne presega tri metre. Obvoz za ostala vozila bo po glavni cesti Šmarje–Dragonja.

Promet skozi predor Markovec zaradi del sicer že sedaj poteka samo po enem pasu v vsako smer, vendar po obeh ceveh. V prihodnjem mesecu, ko bo potekal le po eni cevi, na Darsu zlasti v prometnih konicah pričakujejo zgostitve prometa in zastoje. Voznike prosijo, da pozorno spremljajo prometno signalizacijo in dosledno spoštujejo predpisane hitrosti.

Naročnik del izgradnje kabelske kanalizacije, ki so stekla oktobra lani, je Eles.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!