Opoldne pogajanja za zdravstveni steber, Fides vlado vabi ob isti uri

Slovenija 26. Jan 202406:57 6 komentarjev
Ministrica za zdravje Valentina Prevolnik Rupel
Ministrica za zdravje Valentina Prevolnik Rupel (Foto: Igor Kupljenik/BOBO)

Izteka se drugi teden zdravniške stavke. Na ministrstvu za zdravje se bo odvil sestanek z nekaterimi direktorji zdravstvenih ustanov, ki bo namenjen seznanitvi s potekom dela v času stavke. Po napovedih bodo potekala tudi pogajanja za zdravstveni steber, ni pa jasno, ali se bodo ločeno nadaljevala tudi s sindikatom Fides.

Kot je v sredo dejala ministrica za zdravje Valentina Prevolnik Rupel, so se za sestanek z direktorji zdravstvenih ustanov odločili, ker jih skrbi za bolnike.

Na ministrstvu so naknadno pojasnili, da so nanj povabili generalna direktorja obeh univerzitetnih kliničnih centrov, direktorje splošnih bolnišnic in direktorja Zdravstvenega doma Ljubljana in Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor. Če se bo izkazala potreba, pa bodo v prihodnje na sestanek povabili tudi direktorje ostalih javnih zdravstvenih zavodov.

Za danes ob 12. uri so napovedana tudi pogajanja za zdravstveni steber, v okviru katerih bi vlada reševala tudi nekatere stavkovne zahteve zdravnikov. A so v Sindikatu zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije Fides že napovedali, da jih na stebrna pogajanja ne bo. Vlado ob isti uri vabijo na pogajanja o stavkovnih zahtevah.

“Fidesova pogajalska skupina bo čakala vlado ob 12. uri v prostorih sindikata,” so danes poudarili v sindikatu. Ob 14. uri pa se bo sestal glavni stavkovni odbor Fidesa.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje