Dežja ne bo več, vendar reke ponekod še lahko narasejo

Slovenija 24. Feb 202401:11 0 komentarjev
Dež
Foto: Žiga Živulovič jr./Bobo

Deževnemu petku bo sledila nekoliko bolj suha sobota, vendar dežja ne gre povsem izključiti. Reke na vzhodu države in v kraškem svetu bodo še naraščale.

Po deževni noči, ki je ponekod prinesla tudi nekaj snega, bodo padavine danes povečini ponehale. Izjema bo zahod države, kjer lahko ob povečani oblačnosti še nastane kakšna manjša ploha ali nevihta, napoveduje Agencija RS za okolje.

Na vzhodu bo medtem dokaj sončno, pihal bo jugozahodnik. Najvišje temperature bodo od 9 do 14, na severozahodu okoli 7 stopinj Celzija.

Zaradi nočnega deževja so nekatere reke narasle. Po napovedi hidrološke službe Arso se bodo dopoldne pretoki večine rek ustalili in začeli upadati, medtem ko bodo še naraščale nekatere reke na vzhodu države. To bo veljalo zlasti za Dravo, Muro, Savo v spodnjem toku in reke v porečju Krke. Počasi bodo naraščale tudi kraške reke na Notranjskem, povečal se bo obseg ojezeritev na kraških poljih. V nedeljo bodo reke upadale, napoveduje Arso.

Vreme bo po napovedi vremenoslovcev v nedeljo deloma sončno. Nekaj več oblačnosti bo v hribovitem svetu severozahodne Sloveniji, kjer lahko nastane kakšna kratkotrajna ploha. V ponedeljek se bo od zahoda spet pooblačilo, a bo ostalo večinoma suho.

Kakšno bo vreme od 27. februarja do 3. marca?

V torek in sredo bo večinoma oblačno z občasnim rahlim dežjem. Tudi v nadaljevanju tedna bodo možne občasne padavine, a je napoved še negotova. Nekaj več možnosti za suho in nekoliko bolj sončno vreme je predvsem ob koncu tedna. Temperature bodo večinoma med 10 in 15, v alpskih dolinah pa okoli 5 stopinj Celzija.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!