Dravske elektrarne Maribor prehajajo na enočlansko poslovodstvo

Slovenija 19. Okt 202218:55 0 komentarjev
dravske elektrarne, hidroelektrarna
Foto: Miloš Vujinović/BOBO

Dravske elektrarne Maribor (DEM) 1. novembra prehajajo na enočlansko poslovodstvo. Generalni direktor družbe bo postal zdajšnji direktor Damjan Seme, zdajšnji generalni direktor Aleksander Brunčko pa ostaja zaposlen v družbi, so danes sporočili iz DEM.

V DEM podrobnosti odločitve za prehod na enočlansko poslovodstvo niso pojasnili. Mediji so sicer v torek poročali, da je Aleksander Brunčko s položaja generalnega direktorja odstopil. Po poročanju časnika Večer naj bi neuradno šlo za sporazumno prenehanje mandata.

Brunčko je DEM vodil od 1. decembra lani, januarja letos, ko so poslovodstvo razširili na dvočlansko, pa se mu je kot direktor pridružil Seme.

Skorajšnja menjava na čelu DEM sledi ponedeljkovemu odstopu generalnega direktorja Termoelektrarne Šoštanj (Teš), ki prav tako kot DEM sodi v skupino Holding Slovenske elektrarne (HSE), Matjaža Voduška. Odstopil je iz osebnih razlogov; kdo ga bo nasledil, za zdaj uradno ni znano.

Portal Necenzurirano je v torek poročal, da naj bi po nekaterih informacijah vodenje Teša v kratkem prevzel sedanji generalni direktor HSE Viktor Vračar, ki je tudi predsednik nadzornikov Teša. Časnik Finance medtem kot glavnega favorita za položaj generalnega direktorja HSE omenja Tomaža Štoklja, ki je zdaj zaposlen v Gen-I.

V torek je sicer potekala seja nadzornega sveta HSE, ki ga vodi Nevenka Hrovatin. Medtem ko je bilo pričakovati, da bodo nadzorniki imenovali novo vodstvo družbe, je Hrovatinova danes za STA sporočila, da so bile na dnevnem redu standardne točke, vezane na poslovanje družbe. “Ostalih podrobnosti ne morem komentirati,” je zapisala.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!