Dunajska cesta bo spet nekaj dni zaprta

Slovenija 26. Jun 202409:39 0 komentarjev
dela, nadvoz, Dunajska cesta
Andreja Lončar/N1

Zaradi del na železniškem nadvozu bo znova zaprta Dunajska cesta. Zapora bo trajala od četrtka od polnoči do ponedeljka zjutraj. Mestni avtobusi bodo imeli obvoz.

V okviru projekta nadgradnje železniškega območja ljubljanskih postaj bodo v četrtek začeli rušiti severni del obstoječega železniškega nadvoza čez Dunajsko cesto v Ljubljani. Dunajska cesta bo zato spet zaprta.

Zapora bo v obe smeri in bo trajala od četrtka od polnoči do ponedeljka do 5. ure zjutraj. Poleg ceste bodo zaprte tudi kolesarske poti in pločniki. Obvoz v času zapore bo prek Drenikove, možen pa bo tudi po drugih lokalnih cestah.

Obvoz bodo imeli tudi mestni avtobusi.

Po ponedeljku bodo na območju železniškega nadvoza spet vzpostavili delno zaporo, ki bo predvidoma trajala do konca leta. V času delne zapore bodo prevozni štirje vozni pasovi za osebna vozila in mestne avtobuse (v vsako smer po dva), za pešce in kolesarje pa bo vzpostavljen koridor na zahodni strani.

Gradnja nadomestnega železniškega nadvoza čez Dunajsko cesto, ki bo namesto sedanjih štirih tirov pripravljen za šest tirov, poteka skladno s terminskim planom, zatrjujejo na direkciji za infrastrukturo. Zgrajen je že nov južni del nadvoza, po katerem že poteka železniški promet. Prav tako so izvedena vsa pripadajoča dela na signalnovarnostnih in telekomunikacijskih napravah.

Dela potekajo že od 4. januarja

Dela v okviru projekta nadgradnje železniškega območja ljubljanskih postaj so stekla 4. januarja, v prvi fazi je predvidena nadgradnja železniške postaje Ljubljana. Ta poleg gradnje nadomestnega železniškega nadvoza čez Dunajsko cesto predvideva še nadgradnjo osrednjega dela železniške postaje Ljubljana ter gradnjo nadomestnih železniških nadvozov čez Šmartinsko in Potrčevo cesto. Dela naj bi bila zaključena v letu 2027.

V drugi fazi je nato predvidena še nadgradnja železniških postaj Ljubljana Šiška, Ljubljana Moste in Ljubljana Zalog, kot tudi postajališča Ljubljana Polje ter odsekov med postajami.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!