Fotograf o “spontanih nastopih” v Marini: Drog je bil tam in so ga izkoristile

Slovenija 12. Feb 202415:07 1 komentar
Klub Marina
Foto: BOBO/N1

Na koprskem sodišču se je nadaljevalo sojenje zaradi domnevne zlorabe prostitucije v novogoriškem klubu Marina. Zaslišali so podjetnika iz Maribora, ki je enega od vpletenih obvestil o možnosti nakupa podobnega lokala v Dekanih. Kot je zatrdil, je bila Marina po njegovem vedenju "prijeten prostor, kjer se ljudje družijo". Zaslišali so tudi klubskega fotografa, ki je povedal, da so na prireditvah ob glasbenikih in plesalcih spontano nastopale tudi gostje Marine. "Drog je bil tam in so ga izkoristile", je pričal.

Na sojenju zaradi domnevne zlorabe prostitucije v novogoriškem klubu Marina so danes na okrožnem sodišču v Kopru zaslišali podjetnika, ki je želel sodelovati z lastniki Marine pri odprtju podobnega lokala v Dekanih, in fotografa, ki je spremljal večje prireditve v klubu. Oba sta dejala, da so bile ženske v lokalu gostje in tam niso bile zaposlene.

Podjetnika iz Maribora so zaslišali, ker je enemu od obtožencev poslal elektronsko sporočilo, v katerem ga je obvestil o možnosti nakupa lokala v Dekanih, kjer bi lahko odprli nov lokal. Ponudil je poslovno sodelovanje, zapisal pa je tudi, da lahko uredi status izvajalkam storitev, saj bi po njegovih besedah ob povečanem obsegu dejavnosti Durs začel pozorneje slediti poslovanju.

Na vprašanje sodnice, kaj je imel v mislih, ko je zapisal podoben lokal, je odgovoril, da je po njegovem vedenju Marina “prijeten prostor, kjer se ljudje družijo”. Dejal je tudi, da kolikor mu je znano, obiskovalke niso bile v nobenem odnosu z lokalom. Glede položaja obiskovalk je spomnil, da v standardni klasifikaciji dejavnosti obstaja dejavnost erotične plesalke ali maserke in da bi lahko z ureditvijo njihovega položaja znižali obdavčitev. S tem, kar je zapisal o Dursu, pa ni mislil “nič posebnega”, je odgovoril sodnici.

Fotograf je dejal, da je slikal le goste, ki so se s tem strinjali. Po njegovih besedah so na prireditvah poleg najavljenih glasbenikov in plesalcev nastopale tudi gostje lokala, a da so se za to odločale sproti in spontano, brez dogovora z vodstvom lokala. “Drog je bil tam in so ga izkoristile”, je pričal. Tožilka je opozorila, da so na fotografijah vse ženske enako oblečene, kar da kaže na organiziranost. Sodnica pa je pritrdila obrambi, ki je ugovarjala, da so na fotografijah le tisti, ki so se želeli slikati, zato na tej podlagi ni mogoče narediti splošnega sklepa.

Na vprašanje, kaj so ženske sicer počele v lokalu, je fotograf odgovoril, da si to predstavlja, saj “nima 15 let”, da pa konkretno ne ve ničesar. Med drugim je dejal še, da je v Sloveniji veliko podobnih lokalov, samo v okolici Nove Gorice naj bi bili trije ali štirje.

Sojenje Sergeju Racmanu, Dejanu Šurbku, Jožetu Kojcu, Vesni Ternovec in gospodarski družbi Cratos se sicer bliža koncu. Pred zaključkom namerava Šurbek pokazati posnetke, ki naj bi predstavili delovanje kluba v pravi luči. Kdaj bodo to lahko storili, je odvisno od razpoložljivosti tehnične opreme na sodišču.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje