Gneča na slovenskih cestah: pred predorom Karavanke 6-kilometrski zastoj

Slovenija 25. Avg 202316:30 > 17:32 0 komentarjev
Prometni zastoji proti Avstriji
Foto: Nik Bertoncelj/BOBO

Konec tedna in začetek vikenda je tudi tokrat v znamenju gneče na cesti. Najhuje je na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke v smeri proti Avstriji. Pristojni svetujejo, da vozniki, namenjeni proti Kranjski Gori, avtocesto zapustijo že na priključku Lesce. Zastoji nastajajo tudi na preostalih običajnih odsekih, med drugim na primorski avtocesti proti Primorski ter na ljubljanski severni in zahodni obvoznici.

Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji je nastal približno šestkilometrski zastoj. Vozniki, namenjeni proti Kranjski Gori, lahko avtocesto zapustijo že na priključku Lesce. Predor je bil zaradi okvare vozila nekaj časa tudi zaprt. Priključek Jesenice vzhod je po navodilu policije prevozen le za lokalni promet.

Zastoji nastajajo tudi na primorski avtocesti proti Primorski, predvsem med Kozarjami in Vrhniko proti Kopru ter med Postojno in Ljubljano. Zaradi okvare vozila je na primorski avtocesti zaprt počasni pas med Uncem in Ravbarkomando proti Kopru. Predmet na vozišču pa ovira promet med razcepom Gabrk in počivališčem Povir proti Fernetičem.

Zaradi popoldanske prometne konice je promet povečan na mestnih obvoznicah in cestah, ki vodijo iz mestnih središč. Promet je zgoščen na ljubljanski severni obvoznici med Tomačevim in Kosezami, na gorenjski avtocesti med Brdom in Vodicami proti Kranju, pa tudi na ljubljanski zahodni obvoznici med Šentvidom in Kozarjami, kjer za zaradi varnosti občasno zapirajo predor Šentvid. Zastoj nastaja tudi na ljubljanski južni obvoznici med priključkom Ljubljana center in razcepom Kozarje. Zaradi rekonstrukcije je predvidoma do polnoči zaprt priključek Ljubljana zahod v obe smeri. Na ljubljanski vzhodni obvoznici in štajerski avtocesti med Golovcem in Šentjakobom zastoj nastaja v obe smeri.

Ponovno odprt priključek Ljubljana Vič

Dars obvešča še, da bo ponoči ponovno odprt priključek Ljubljana Vič, na priključku Šmartinska c. pa bo odprt uvoz proti Tomačevemu.  V soboto in nedeljo bo zaradi nujne sanacije vozišča zaprt priključek Ljubljana Brod proti Kranju.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!