Hladna fronta je dosegla sever Slovenije: na Vršiču že sneži

Slovenija 12. Sep 202414:17 0 komentarjev
Vršič
Foto: Arso

"Prvi sneg. Hladna fronta je dosegla sever Slovenije, na Vršiču že sneži," so na agenciji za okolje zapisali na družbenem omrežju X, ob tem pa objavili idilično fotografijo s kamere na vrhu najvišjega slovenskega cestnega prelaza.

Slovenijo so zajele obilne padavine. Zjutraj in dopoldne so se nevihte z močnejšimi nalivi po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) pojavljale predvsem v zahodni in južni Sloveniji. Skupno je največ padavin padlo na jugozahodu države. Zaradi obilice dežja so imeli na Obali številne težave v prometu, meteorna voda je zalivala kleti in prostore.

V večini države dežuje in tako bo ves dan. S severovzhoda nas je že dosegla tudi hladna fronta, zapihal je veter severnih smeri.

Na Vršiču (1611 metrov), ki je najvišji slovenski cestni prelaz, sneži. Arso je na družbenem omrežju X objavil tudi fotografijo s spletne kamere na vrhu. To pomeni, da je za vožnjo čez Vršič že obvezna tudi zimska oprema.

Podnebni znanstvenik dr. Žiga Zaplotnik pa je pod objavo komentiral, da hkrati na Kredarici, ki leži na 800 metrov višji nadmorski višini, še vedno dežuje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!