Iztirila lokomotiva, vlaki med Zidanim Mostom in Ljubljano imajo zamudo

Slovenija 13. Apr 202419:08 0 komentarjev
Slovenske železnice
Fotografija je simbolična (Žiga Živulović jr./Bobo)

Na železniški postaji Kresnice v občini Litija se je okoli 14.30 iztirila lokomotiva. Železniška proga je znova odprta, kljub temu pa še vedno nastajajo zamude.

Okoli pol tretje ure popoldan se je na železniški postaji Kresnice pri Litiji z železniške proge iztirila lokomotiva. Pri tem je iztekalo dizelsko gorivo, je sporočila Uprava za zaščito in reševanje.

Proga je bila uro in pol zaprta, zato po pojasnilih Slovenskih železnic prihaja do zamud na relaciji Zidani Most-Ljubljana in obratno. Železniški promet je sicer že vzpostavljen.

Zaradi začasnega zaprtja proge so, kot so zapisali na Slovenskih železnicah, za nekatere vlake naročili nadomestne avtobusne prevoze. Potnikom so se opravičili za zamude.

Kot so pojasnili na upravi za zaščito in reševanje, je pri iztirjenju vlaka iztekalo dizelsko gorivo, delavcem Slovenskih železnic pa so iztekanje pomagali zaustaviti prostovoljni gasilci iz Litije. Preostalo količino so prečrpali v pomožni rezervoar in po onesnaženi površini posuli vpojno sredstvo. Na kraju dogodka so posredovali tudi policisti.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!