Janša ob obisku OZS o podpori in prehodu v razvojno upravljanje

Gospodarstvo 15. Apr 202216:36 0 komentarjev
Premier Janez Janša
Nik Jevsnik/Bobo

Predsednik vlade in SDS Janez Janša se je skupaj z ministri iz vrst SDS sešel z vodstvom Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS), pri tem pa obrtnikom in podjetnikom zagotovil nadaljnjo podporo in pomoč. Obiskal je tudi Klub slovenskih podjetnikov (SBC), kjer se je zavzel za čim hitrejši prehod iz kriznega v razvojno upravljanje.

Premier Janez Janša je kot ključni izziv v prihodnjem obdobju izpostavil spremembo miselnosti. “Spremeniti je treba šolski sistem, potrebujemo hitrejši stik teorije s prakso,” je poudaril. Zavzel se je tudi za nadaljnjo pot razbremenitve dela. Zaveda se, da je težko dobiti delavce, hkrati pa se je težko znebiti slabega delavca.

Po njegovih besedah si je treba prizadevati, da se glas Slovenije sliši na kreiranju pravil energetskega trga. “Kriteriji so namreč sedaj po meri pravih držav. Ni nujno, da je to, kar je dobro za Francijo in Nemčijo, dobro tudi za nas. Elektrika je tako draga, ker je formula izračuna cene takšna, da plin diktira cene,” je še pojasnil.

Predsednik OZS Branko Meh je menil, da je Janševa vlada delala dobro, da pa je še vedno veliko odprtih vprašanj, “med njimi so regresni zahtevi, zahteva, da bi upokojeni obrtniki lahko obdržali polno pokojnino ob upokojitvi, in drugo”.

Janša se je danes sestal tudi z upravnim odborom Kluba slovenskih podjetnikov (SBC) in se udeležil tamkajšnjega volilnega maratona, kjer se je zavzel za čim hitrejši prehod iz kriznega v razvojno upravljanje, je SDS objavil na družbenem omrežju Twitter.

Spremljajte volitve 2022 na n1info.si. #volitve #volitve2022 #n1slovenija.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!