Jutranji prometni kaos je nazaj: na zahodni obvoznici še vedno pestro

Slovenija 02. Sep 202407:42 > 10:50 0 komentarjev
zastoj Ljubljana
Žiga Živulović jr. / Bobo

Z začetkom šolskega leta so se vrnile tudi jutranje in popoldanske prometne konice. Na glavnih prometnih vpadnicah, ki vodijo proti Ljubljani, so danes zjutraj nastajali daljši zastoji, ki se počasi umirjajo. Še vedno je sicer pestro na zahodni obvoznici, kjer vozila iz smeri Gorenjske vozijo v koloni.

Začelo se je novo šolsko leto, z njim pa tudi kaos na cestah.

Najhuje je bilo danes zjutraj na glavnih vpadnicah proti Ljubljani. Na primorski avtocesti so vozila v koloni vozila več kilometrov – gneča se je začela že pri priključku Logatec. Po podatkih prometnoinformacijskega centra pa se je potovalni čas proti Ljubljani podaljšal za približno pol ure.

Zastoji so nastajali tudi na dolenjski avtocesti med Višnjo Goro in Ljubljano ter na ljubljanski obvoznici.

Stanje na cesti se sicer umirja, je pa promet še vedno zgoščen na južnem kraku ljubljanske obvoznice, in sicer od razcepa Malence do priključka Ljubljana Center. Pestro pa je tudi na zahodni obvoznici, in sicer vse od Podutika preko Kosez do Brezovice. Čas potovanja se podaljša za več kot 15 minut.

Od danes do predvidoma sobote bo v Ljubljani za ves promet zaprta Železna cesta na delu med Štihovo ulico in Linhartovo cesto. Promet na Linhartovi cesti, ki je v sklepni fazi celovite prenove, bodo v tem času delno sprostili, so sporočili z Mestne občine Ljubljana.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!