Kandidate smo vprašali o evropskih vrednotah in predsedniku Komisije

Evropske Volitve 30. Maj 202405:12 1 komentar

Da boste volilci lažje izbrali, smo na N1 pred evropskimi volitvami kandidatom vseh 11 list postavili sedem kratkih vprašanj, ki so od njih zahtevala, da se hitro in jasno opredelijo do pomembnih tem. Danes objavljamo njihove odgovore na vprašanje o tem, kdo najbolj pooseblja evropske vrednote in zakaj. Vprašali smo jih tudi, koga si želijo za predsednika Evropske komisije in koga za evropskega komisarja iz Slovenije.

Da boste volilci lažje izbrali, smo na N1 pred evropskimi volitvami kandidatom vseh 11 list postavili ista vprašanja na sedem tem. V tem tednu bomo vsak dan objavili njihove odgovore na eno od njih.

Odgovarjali so Katja Sluga (Levica), Matej Grah (Gibanje Svoboda), Violeta Tomić (Nič od tega), Vladimir Prebilič (Vesna), Janez Cigler Kralj (NSi), Mojca Šetinc Pašek (Zeleni Slovenije), Doroteja Novak Gosarič (Desus in Dobra država), Marko Balažic (SLS), Romana Tomc (SDS), Matjaž Nemec (SD) in Zoran Stevanović (Resnica).

Danes objavljamo odgovore na vprašanje o tem, kdo najbolj predstavlja evropske vrednote in zakaj. Odgovore si oglejte v videu na vrhu članka.

Vprašali smo jih tudi, koga si želijo za predsednika ali predsednico Evropske komisije in koga za evropskega komisarja oziroma komisarko iz Slovenije. Kako so odgovorili, si oglejte v spodnjem videu.

Na tej povezavi si oglejte, kaj so kandidati odgovorili na vprašanje, kaj predstavlja 12 zvezdic na zastavi EU? Zadrege ni manjkalo, nepravilnih odgovorov tudi ne.

Na tej povezavi si oglejte, kako so kandidati dokončali stavek “V Gazi se dogaja …”

Na tej povezavi pa, kako so končali stavek “Pravilno ravnanje z nezakonitimi migranti je po mojem mnenju takšno …”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje