Kandidate smo vprašali: Kakšno je pravilno ravnanje z nezakonitimi migranti

Da boste volilci lažje izbrali, smo na N1 pred evropskimi volitvami kandidatom vseh 11 list postavili sedem kratkih vprašanj, ki so od njih zahtevala, da se hitro in jasno opredelijo do pomembnih tem. Danes objavljamo njihove odgovore na vprašanje o ravnanju z nezakonitimi migranti.

Da boste volilci lažje izbrali, smo na N1 pred evropskimi volitvami kandidatom vseh 11 list postavili ista vprašanja na sedem tem. V tem tednu bomo vsak dan objavili njihove odgovore na eno od njih.

V današnjem videu smo kandidate za evropske poslance prosili, naj dokončajo stavek “Pravilno ravnanje z nezakonitimi migranti je po mojem mnenju takšno …”

Odgovarjali so Romana Tomc (SDS), Matej Grah (Gibanje Svoboda), Katja Sluga (Levica), Marko Balažic (SLS), Doroteja Novak Gosarič (Desus in Dobra država), Mojca Šetinc Pašek (Zeleni Slovenije), Vladimir Prebilič (Vesna), Violeta Tomić (Nič od tega), Matjaž Nemec (SD), Zoran Stevanović (Resnica) in Janez Cigler Kralj (NSi).

Odgovore kandidatov si lahko ogledate v videu na vrhu članka.

Na tej povezavi si oglejte, kaj so kandidati odgovorili na vprašanje, kaj predstavlja 12 zvezdic na zastavi EU? Zadrege ni manjkalo, nepravilnih odgovorov tudi ne.

Na tej povezavi pa si oglejte, kako so kandidati dokončali stavek “V Gazi gledamo …”

Že jutri lahko pričakujete odgovore kandidatov na naslednje vprašanje. Pred letošnjimi evropskimi volitvami, ki bodo 9. junija, na N1 v tem in naslednjem tednu pripravljamo tudi več soočenj.