Ker sta bila neupravičeno odpuščena, jima je UKC Maribor plačal 130.000 evrov

Slovenija 18. Apr 202415:25 2 komentarja
UKC Maribor
Foto: Žiga Živulovič jr./BOBO

Sodišče je pritrdilo nekdanjima uslužbencema UKC Maribor, ki sta trdila, da sta bila pred tremi leti neupravičeno odpuščena. UKC Maribor jima je že poplačal plače za tri leta v skupnem znesku skoraj 130 tisoč evrov.

Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor je pred leti neupravičeno odpustil dva uslužbenca iz nabavne službe, je po današnjem poročanju časnika Večer ugotovilo sodišče. Ta dva uslužbenca sta se pojavila na vrhu seznama januarskih izplačil v javnem sektorju, saj sta dobila poplačilo plač za tri leta.

Na portalu plač v javnem sektorju sta pri izplačilih za januar osebi na delovnem mestu vodja I in vodja III prejeli prva 73.036 evrov, druga pa skoraj 56.500 evrov. “Gre za dve poravnavi, ki smo ju bili po pravnomočni sodbi primorani plačati, saj je sodišče ocenilo, da sta bili osebi neupravičeno odpuščeni, in nam je naložilo ponovno zaposlitev obeh in izplačilo njunih plač za tri leta nazaj,” je za Večer pojasnil direktor UKC Maribor Vojko Flis.

Po poročanju Večera gre za nekdanjo pomočnico direktorja za nabavo Karin Jurše in nekdanjega vodjo nabave nezdravstvenega materiala Borisa Petreta, ki ju je zaradi domnevno spornih pogodb za čiščenje bolnišnice odpustil direktor Anton Crnjac, ki je vodil klinični center med majem 2021 in septembrom lani.

Zoper Jurše in Petreta je UKC Maribor junija 2022 podal na Specializirano državno tožilstvo tudi naznanitev suma storitve kaznivega dejanja nevestnega dela v službi in oškodovanja javnih sredstev, vendar je tožilstvo ovadbo oktobra lani zavrglo.

UKC Maribor neupravičeno odpuščal že v preteklosti

Kot še izpostavlja Večer, ne gre za prvo tovrstno zadevo, ko so iz nabavne službe UKC Maribor nekoga odpustili, nato pa po izgubljeni tožbi plačali visoke zneske povračil stroškov.

V času, ko je bil vršilec dolžnosti direktorja Janez Lavre, so neupravičeno odpustili Petra Weissensteinerja in Gregorja Danka. Danku je moral klinični center plačati okoli 50.000 evrov, Weissensteinerju pa 100.000 evrov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje