Kljub izjemni lokaciji nobenega zanimanja za mariborsko Vilo Škapin

Slovenija 28. Jan 202409:50 2 komentarja
Vila Škapin
Vila Škapin (Foto: ministrstvo za javno upravo)

Ministrstvo za javno upravo je v četrtek sklicalo elektronsko javno dražbo za prodajo Vile Škapin na Trubarjevi ulici v Mariboru. Izklicna cena je bila 1,57 milijona evrov. A zanimanja za nakup ni bilo. "Vplačana ni bila nobena varščina," so povedali na ministrstvu.

Na ministrstvu bodo po neuspešni javni dražbi pričeli z novim postopkom prodaje, so navedli.

V vili imata prostore ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport ter ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj, ki pa naj bi se preselila v prostore v lasti države v trgovsko poslovnem centru (TPC) City na Trgu Leona Štuklja. “Predvideno je, da bo selitev v celoti izvedena do konca januarja,” pravijo na ministrstvu za javno upravo.

Enonadstropna neorenesančna vila, ki je bila zgrajena okoli leta 1893, se nahaja na vogalu Trubarjeve in Mladinske ulice, tik ob Mestnem parku. Skupna površina prostorov v stavbi je nekaj manj kot 1300 kvadratnih metrov, površina vseh zemljišč v kompleksu pa meri 929 kvadratnih metrov.

Stavba je poimenovana po enem od nekdanjih lastnikov, mariborskem odvetniku Karlu Škapinu (1877-1953). Po drugi svetovni vojni je bila stavba nacionalizirana in predelana v stanovanja, zaradi nevzdrževanja pa je bila leta 1990 skoraj porušena in prazna. Po prenovi leta 1998 se je v njej naselil oddelek gospodarskega ministrstva.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje