“Kljub izpadom elektrike ravnajte z napravami tako, kot da so pod napetostjo”

Slovenija 05. Avg 202310:48 0 komentarjev
Poplavni val reke Sora.
Poplavni val reke Sora. (Foto: Žiga ŽivuloviĆ jr./BOBO)

Zaradi obilnega deževja in poplavljanja rek je tudi danes brez elektrike še več tisoč prebivalcev, največ na območju Elektra Celje oz. na Koroškem in v Zgornji Savinjski dolini. Brez električne energije je celotno območje od Ravn na Koroškem do Črne na Koroškem. Prav tako je brez električne energije območje od Nazarij proti Logarski dolini.

Na distribucijskem omrežju Elektra Celje, ki zajema Koroško, savinjsko-šaleško območje, Celjsko in Posavje, je bilo brez napajanja danes ob 6. uri 5.463 merilnih mest, od tega na območju Nazarij 2.550 in Ravn na Koroškem 2.213. Na območju Vuzenice je bilo brez napajanja 250 merilnih mest, Laškega 196, Vojnika 134 in Slovenj Gradca 83, so objavili na spletni strani Elektra Celje.

Kjer so reke razlite in ceste neprevozne, zaradi varnosti ne izvajajo selekcije okvar, so pojasnili. Odjemalce pozivajo, naj se izogibajo poškodovanim območjem. Prav tako naj se ne dotikajo vodnikov, z napravami pa naj ravnajo, kakor da so pod napetostjo.

Na območju Elektra Ljubljana je bilo nekaj pred 9. uro brez elektrike 1.978 uporabnikov, zlasti na širšem območju Kamnika, je razvidno s spletne strani družbe.

Na distribucijskem omrežju Elektra Gorenjska je bila ob 9. uri motena oskrba z električno energijo na 34 transformatorskih postajah približno 500 uporabnikom. Gre za vasi na desnem bregu Sore ter vasi med Praprotnim in Lavtarskim vrhom, so sporočili.

Ekipam Elektra Gorenjska je v zgodnjih jutranjih urah uspelo vzpostaviti zasilno oskrbo z električno energijo s pomočjo agregata uporabnikom v vaseh Log, Na Logu, Gabrska gora, Valterski in Kovski vrh. Uporabnike na teh območjih prosijo, da uporabljajo elektriko le za nujne stvari.

Za vasi od Zminca do Gabrka, ki ležijo desno od Sore, bo zasilna oskrba z elektriko vzpostavljena, ko bo to mogoče. Razmere so na tem območju namreč zelo zahtevne in območje ni dostopno. Takoj ko bo dostop omogočen, bodo ekipe skušale vzpostaviti tudi zasilno oskrbo.

Na vseh poškodovanih območjih bodo v prihodnjih dneh kratkotrajne prekinitve z oskrbo z električno energijo, saj bodo ekipe odpravljale okvare, so napovedali. Na območju Elektra Maribor ni večjih odstopanj od običajnih dni, so povedali. Prav tako glede na spletno stran Elektra Primorska ni nenačrtovanih izpadov elektrike na tem območju.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!