Komisija potrdila, da je bila razrešitev načelnika UE Maribor zakonita

Slovenija 28. Okt 202215:59
mariborska upravna enota
Google Maps

Vladna komisija za pritožbe iz delovnega razmerja je zavrnila pritožbo razrešenega načelnika Upravne enote (UE) Maribor Roberta Pungerla in s tem po navedbah ministrstva za javno upravo potrdila zakonitost razrešitve.

“Iz obrazložitve jasno izhaja, da je ministrica za javno upravo ravnala v skladu z določbo zakona o javnih uslužbencih, ki dopušča diskrecijo ministrice, da v roku enega leta od nastopa funkcije razreši položajnega uradnika,” so danes sporočili z ministrstva.

Ministrica Sanja Ajanović Hovnik je na začetku tega meseca razrešila načelnika mariborske upravne enote Roberta Pungerla, ki je bil na to mesto s strani njenega predhodnika imenovan teden dni po parlamentarnih volitvah. Ob tem je zanikala, da bi šlo za politično odločitev, pač pa je pred tem prejela precej negativnih odzivov na delo načelnika.

“Dosedanji načelnik je na nekaj mestih pokazal, da ima pomanjkanje kompetenc za delo z ljudmi,” je takrat pojasnila ministrica, ki je Pungerlu med drugim očitala tudi kar trimesečno zaprtje krajevnih uradov v času poletnih počitnic ter njegovo slabo seznanjenost glede obremenjenosti posameznih zaposlenih na področju zadev, ki so povezane s tujci.

Vodenje mariborske upravne enote je zdaj prevzela Nika Pozeb Kolenc.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar