Konec tedna glavna prometnica med Velenjem in Koroško zaprta za ves promet

Slovenija 19. Avg 202211:49 > 13:01
Huda luknja
knmedia.net

Zaradi montaže dveh jeklenih konstrukcij, ki bosta služili kot nadvoza za kolesarje na nastajajoči kolesarski povezavi skozi Hudo luknjo, bo glavna cesta Gornji Dolič–Velenje konec tedna zaprta za ves promet. Glavno prometnico med Velenjem in Koroško bodo zaprli v soboto ob 6. uri, zaprta pa bo do nedelje zvečer, in sicer do 20. ure.

V času popolne zapore ceste Gornji Dolič–Velenje bo promet osebnih vozil, avtobusov in tovornih vozil do teže sedem ton in pol potekal po obvozu Velenje–Črnova–Vojnik–Stranice–Vitanje–Gornji Dolič in obratno.

Promet tovornih vozil nad težo sedem ton in pol pa bo potekal po obvozu Velenje–Žalec–avtocesta A1-Maribor–Radlje ob Dravi–Dravograd–Slovenj Gradec–Mislinja in obratno, so sporočili z direkcije za infrastrukturo, kjer se vsem uporabnikom zahvaljujejo za razumevanje in strpnost.

Gradnja dobrih devet kilometrov dolge kolesarske povezave med Velenjem in Koroško skozi Hudo luknjo se je začela v začetku tega leta. Povezava bo večinoma potekala po trasi nekdanje železniške proge, vrednost projekta pa je bila ob začetku izvajanja gradbenih del ocenjena na 15,7 milijona evrov.

Vodilni partner za izgradnjo kolesarske povezave je podjetje Strabag, partnerji pa so še Voc Celje, Prohaus in RGP. Kolesarska infrastruktura, ki bo povezala Šaleško s Koroško in tamkajšnjimi kolesarskimi povezavami Štrekna in Dravska kolesarska pot, bo po načrtih zgrajena do konca leta 2023.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.