Koprski policisti intenzivneje nad droge in že z nekaj večjimi zasegi

Slovenija 13. Jul 202316:59 1 komentar
policija
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

Koprski policisti so v prvi polovici letošnjega leta zaznali in obravnavali občutno več kaznivih dejanj in prekrškov s področja prepovedanih drog. Boljše rezultate pripisujejo predvsem intenzivnejšemu delu policije na tem področju.

Na policijski postaji Koper so v prvi polovici leta zaznali in obravnavali občutno več kaznivih dejanj in prekrškov s področja prepovedanih drog kot lani v enakem obdobju.

Na Policijski upravi Koper menijo, da je to posledica bolj intenzivnega dela policije, in ne statistični pokazatelj povečevanja problematike nasploh.

V prvi polovici letošnjega leta so na koprski policijski postaji obravnavali 20 kaznivih dejanj in 49 prekrškov po zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami. V prvih šestih mesecih lanskega leta je bilo kaznivih dejanj sedem, prekrškov pa 36.

Letos že številni večji zasegi

Zaradi suma storitve kaznivih dejanj so kazensko ovadili več slovenskih državljanov z območja Kopra. Policisti so opravili več hišnih preiskav in zasegli heroin, kokain, konopljo, pripomočke za pakiranje prepovedane droge, telefone ter gotovino. Zoper dva osumljenca je preiskovalni sodnik odredil pripor zaradi ponovitvene nevarnosti.

Policijska uprava Koper je v sporočilu navedla nekaj konkretnih primerov. V januarju so 25-letnemu Koprčanu poleg 12 odmerkov kokaina zasegli tudi hladno orožje, bokser. Pri 38-letniku so našli 166 tablet s prepovedanimi drogami. En primer predaje heroina med dvema osebama so zaznali neposredno. Vpletenima so po hišnih preiskavah zasegli 27 gramov heroina, 126 tablet in večjo količino gotovine.

V marcu so obravnavali dva moška, ki preprodajata manjše količine droge lokalnim odvisnikom. Pri 48-letniku so odkrili 63 gramov kokaina, 83 gramov heroina, 28 tablet in pištoli, za kateri ni imel dovoljenja. Pri 41-letniku so našli 36 gramov kokaina, 83 gramov heroina in štiri grame konoplje.

Preiskovalni sodnik je odredil pripor za 48-letnika, pri katerem so v aprilu našli 242 tablet in za 41-letnega uličnega preprodajalca, pri katerem so v juniju odkrili več odmerkov kokaina in heroina. Vsi našteti so z območja Kopra.

V enem primeru so obravnavali prepovedane snovi v športu. 39-letnemu državljanu Italije so marca zasegli večjo količino anaboličnih steroidov.

V 49 primerih so imeli storilci v posesti manjše količine prepovedanih drog.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje