Matej Arčon bo po novem še generalni sekretar Gibanja Svoboda

Slovenija 23. Okt 202418:20 0 komentarjev
Matej Arčon
Žiga Živulović jr./BOBO

Mesto generalnega sekretarja Gibanja Svoboda bo z jutrišnjim dnem zasedel minister za Slovence v zamejstvu in po svetu, podpredsednik vlade, njen uradni govorec in podpredsednik največje vladne stranke Matej Arčon. V Gibanju Svoboda so navedli, da Rok Marolt z mesta generalnega sekretarja stranke odhaja "iz osebnih razlogov."

Jutri bo prišlo do zamenjave na mestu generalnega sekretarja Gibanja Svoboda. Kot so navedli v največji vladni stranki, dosedanji generalni sekretar Rok Marolt odhaja “iz osebnih razlogov.” Na njegovo mesto pa prihaja Matej Arčon, ki je bil generalni sekretar Svobode že ob njenem nastanku. Arčonu bo tako pripadla še ena funkcija, sedaj je namreč že minister za Slovence v zamejstvu in po svetu, podpredsednik vlade, njen uradni govorec in podpredsednik največje vladne stranke.

“Bil sem prvi generalni sekretar Gibanja Svoboda in se torej nekako vračam nazaj po svojih sledeh. Zavedam se, da je naloga odgovorna in je ne bo lahko usklajevati z mojimi siceršnjimi obveznostmi,” je poudaril Arčon. Ob tem je izpostavil, da se z veseljem spominja zanosa, povezanosti in navdušenja prvih mesecev Gibanja.

“Prepričan sem, da to iskrico in voljo še imamo ter da bomo s skupnimi močmi lahko gradili politično silo v državi, ki bo povezovalna, poštena in ambiciozna. Čaka nas veliko dela, seveda, ampak se tega ekipnega dela veselim,” je dodal.

Marolt potrebuje bolj mirno delovno okolje

Arčon sicer velja za zvestega človeka premierja in predsednika Svobode Roberta Goloba, medtem ko naj bi bil Marolt predvsem blizu finančnemu ministru ter podpredsedniku vlade in stranke Klemnu Boštjančiču.

“Odločitev, da se poslovim z mesta generalnega sekretarja Gibanja Svoboda, zame ni bila lahka in sem jo skrbno pretehtal. Zaradi izzivov v svojem zasebnem življenju v tem trenutku potrebujem bolj predvidljivo in mirno delovno okolje,” je svoj odhod po navedbah največje koalicijske stranke pospremil Marolt. Ob tem se je zahvalil predsedniku Golobu, da je njegovo odločitev razumel, in dodal, da ostaja s stranko še naprej povezan.

Rok Marolt
Foto: Borut Zivulovic/BOBO

Marolt, ki je bil pred nastopom funkcije generalnega sekretarja Svobode direktor Kontrole zračnega prometa Slovenije, naj bi se po poročanju medijev vrnil v to družbo, in sicer na več let nezasedeno delovno mesto pomočnika direktorja. Razpis za to mesto je odprt do petka. Marolt nam je dejal, da tega, ali se bo vrnil v Kontrolo zračnega prometa Slovenije, ne more potrditi, saj tudi, če se bo na razpisano mesto prijavil, izbira ni v njegovih rokah.

Marolt je mesto generalnega sekretarja Svobode zasedel aprila, ko je s tega položaja odšla Vesna Vuković.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!