Vesna Vuković se s koncem marca umika iz strankarskega in političnega življenja

Slovenija 06. Mar 202421:04 13 komentarjev
Vesna Vuković
Vesna Vuković (Foto: Žiga Živulovič jr./BOBO)

Po neuradnih, a zanesljivih informacijah N1 se generalna sekretarka Gibanja Svoboda Vesna Vuković s koncem marca umika iz strankarskega in političnega življenja. To naj bi se že nekaj časa pripravljalo, kot pravijo naši viri, pa gre za sporazumno odločitev Vuković in predsednika stranke Roberta Goloba.

Po neuradnih informacijah N1 Vesna Vuković s koncem marca zapušča mesto generalne sekretarke Gibanja Svoboda in se tudi poslavlja od politike. Šlo naj bi za sporazumni dogovor med predsednikom vlade Robertom Golobom in Vuković, njen odhod pa se je že nekaj časa pripravljal.

“Odhaja po tem, ko je izpolnila vse cilje, ki sva jih skupaj zastavila,” je za STA komentiral Golob in dodal, da Vuković odhaja na lastno željo, izraženo že pred meseci. “Na njeni življenjski poti ji želim samo najboljše,” je še zaključil premier.

Na mestu generalne sekretarke naj bi jo nasledil Rok Marolt. 23 let je bil na različnih delovnih mestih zaposlen pri slovenskem letalskem prevozniku Adria Airways in sedem let kot direktor Javne agencije za civilno letalstvo. Iz časov Adrie naj bi bil Marolt tudi tesen prijatelj sedanjega finančnega ministra Klemna Boštjančiča, ki ga naši sogovorniki omenjajo kot verjetnega prihodnjega podpredsednika Gibanja Svoboda.

Marolt je bil sicer na začetku mandata sedanje vlade generalni sekretar na Boštjančičevem ministrstvu. Trenutno je direktor kontrole zračnega prometa. Ob tem se poraja vprašanje, zakaj zapušča službo, ki jo mnogi ocenjujejo kot sanjsko, in odhaja na precej nižje plačano delovno mesto v stranki, ki se sooča s številnimi težavami.

Kot pravijo naši viri, naj bi se Vuković po odhodu s strankarske funkcije preselila v podjetje v lasti Marina Odlazka, in sicer na enega od managerskih položajev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje