Med Šentvidom in Kosezami se začenja obnova avtoceste, gneča možna vse do junija

Slovenija 16. Mar 202405:40 0 komentarjev
Prometna nesreča na štajerski avtocesti
Fotografija je simbolična (Foto: Aljaž Uršej/N1)

Danes se začenjajo predvidoma trimesečna obnovitvena dela na odseku avtoceste A2 med Šentvidom in Kosezami. Promet bo potekal po spremenjenem režimu, zaradi česar lahko vozniki pričakujejo gnečo in zastoje.

Danes se začenja obnova dotrajanega odseka avtoceste A2 med Šentvidom in Kosezami, so sporočili z Darsa.

V prvi fazi bo zaprt prehitevalni pas iz smeri Gorenjske proti Ljubljani, in sicer od izhoda iz predora Šentvid proti razcepu Koseze. Promet bo potekal po dveh zoženih pasovih. Zaprta bo tudi priključna cev predora Šentvid, ki iz Celovške ceste iz smeri Medvod vodi v predor Šentvid, obvoz bo urejen po Celovški cesti do severne ljubljanske obvoznice.

V drugi fazi bo enaka zapora v nasprotni smeri, iz smeri Ljubljane proti Gorenjski.

Zapora prehitevalnih pasov bo trajala predvidoma do začetka velikonočnih praznikov, v tem času bodo končana tudi dela na vmesnem ločilnem pasi avtoceste. Po koncu velikonočnih praznikov pa se bo polovica avtoceste zaprla, ves promet bo preusmerjen na vozišči na drugi polovici avtoceste, kjer bo urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer.

Promet skozi predor Šentvid bo vseskozi potekal brez zapor.

Dela bodo skupno trajala približno tri mesece in bodo po navedbah Darsa v celoti tako zaključena v prvi polovici junija, še pred poletnimi počitnicami. Poleg obnove vozišča bodo v sklopu del uredili tudi vmesni ločilni pas avtoceste, postavili betonsko varovalno ograjo, cestno razsvetljavo prestavili na desni rob avtoceste, uredili bankine in postavili novo signalizacijo.

Na Darsu opozarjajo, da je za čas obnove na odseku mogoče pričakovati zgostitve prometa in zastoje, zlasti v prometnih konicah. Voznike zato prosijo za upoštevanje prometnih predpisov in signalizacije ter strpnost in previdnost za volanom, obenem pa jim svetujejo, da se pravočasno pozanimajo o stanju na cestah.

Voznike pozivajo še, naj držijo primerno varnostno razdaljo, ne prehitevajo po nepotrebnem in ne menjujejo prometnih pasov pred zaporo, saj lahko takšno ravnanje privede do nesreč in posledično daljših zastojev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!