Menjava v nadzornem svetu Slovenskih državnih gozdov: namesto Zupaniča Šolar

Slovenija 11. Okt 202208:45 0 komentarjev
Slovenski državni gozdovi
Žiga Živulović Jr./BOBO

Vlada je odpoklicala člana nadzornega sveta družbe Slovenski državni gozdovi (SiDG) Borisa Zupaniča in za novega člana za obdobje štirih let na predlog pristojnega ministra imenovala Zvoneta Šolarja.

Vlada je na dopisni seji odpoklicala člana nadzornega sveta družbe Slovenski državni gozdovi, d. o. o. (SiDG) Borisa Zupaniča in za novega člana za obdobje štirih let na predlog pristojnega ministra (kot upravičenega predlagatelja) imenovala Zvoneta Šolarja, so sporočili z ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Mandatna doba člana nadzornega sveta začne teči z dnem imenovanja.

Vlada v vlogi skupščine družbe SiDG odloča o imenovanju in odpoklicu članov nadzornega sveta, ki zastopajo interese ustanoviteljice. Skladno z zakonom o gospodarjenju z gozdovi v lasti republike Slovenije predlagajo skupščini v imenovanje po enega člana nadzornega sveta ministri: za gozdarstvo, za gospodarstvo, za finance, za ohranjanje narave in vsakokratna opozicija v državnem zboru, so opisali na ministrstvu.

Strokovna komisija za imenovanje kandidatov za člane nadzornega sveta SiDG je na podlagi objavljenega javnega poziva za kandidate za člane nadzornega sveta SiDG 22. avgusta letos izvedla nov postopek pridobivanja kandidatov, ki so predstavniki ustanoviteljice. Na podlagi izvedenega postopka je komisija na veljavno listo kandidatov za člane nadzornega sveta SiDG uvrstila še dvanajst kandidatov, ki so izpolnjevali pogoje in merila iz javnega poziva in jo poslala predlagateljem 27. septembra 2022, so še sporočili z ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Na podlagi te liste so predlagatelji upravičeni vladi kot skupščini SiDG predlagati kandidata za novega člana nadzornega sveta SiDG.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!