Ministrstvo za zdravje zaključuje razpis za posebno revizijo poslov z ZZZS

Slovenija 09. Dec 202209:15
ZZZS
Foto: Borut Živulović/BOBO

Danes se izteka rok za prijavo na javni naročili, s katerima ministrstvo za zdravje išče ponudnika za izvedbo posebne revizije vodenja posameznih poslov ministrstva in Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) za leti 2020 in 2021. Prav tako danes bodo že odpirali prispele ponudbe, je razvidno s portala javnih naročil.

Ministrstvo za zdravje se je odločilo, da naroči vsebinsko revizijo ZZZS, saj želi pridobiti objektivne podatke, ki bodo osnova za nadaljnje korake v luči napovedane zdravstvene reforme, so navedli za STA.

Konkretno je ministrstvo sprejelo odločitev o posebni reviziji poslov ZZZS na področju procesov oblikovanja cen zdravstvenih storitev, ki vključuje tudi revizijo oblikovanja in implementacije kontrol nad cenami zdravstvenih storitev ter revizijo delovanja operativne učinkovitosti kontrol pri oblikovanju cen zdravstvenih storitev.

Posebno revizijo želijo izvesti tudi na področju oblikovanja in implementacije kontrol v poslovnih procesih, povezanih z odhodki na področju zdravstvenih storitev specialistično-ambulantnega in bolnišničnega zdravljenja ter odhodki na področju plač in drugih izdatkov zaposlenih ter izdatkov za blago in storitve, je razvidno iz razpisne dokumentacije.

Z revizijo poslov ministrstva za zdravje pa želijo preveriti vse prejemke zaposlenih s tridesetimi najvišjimi izplačili plač v poslovnih letih 2020 in 2021, pod drobnogled pa bodo vzeli tudi posebni del zaključnega računa proračuna za leti 2020 in 2021 ter načrt razvojnih programov 2021-2021.

Za izvedbo obeh revizij je določen največ štirimesečni rok od podpisa pogodbe.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar