Močan veter v nedeljo odpihnil del strehe zdravstvenega doma v Sevnici

Slovenija 20. Avg 202413:03 0 komentarjev
Posledice neurja v Sevnici
Posledice neurja v Sevnici (Foto: PGD Sevnica/Facebook)

Močan veter je v nedeljskem neurju odpihnil tudi del strehe sevniškega zdravstvenega doma, ki so jo začasno pokrili s folijo. Streha bo dokončno popravljena, ko bodo izbrali izvajalca del in se bo vreme stabiliziralo. Ambulante kljub dogodku delajo normalno.

Neurje, ki se je v nedeljo popoldne razbesnelo na vzhodu države, je razkrilo del strehe sevniškega zdravstvenega doma.

Po besedah direktorice Vladimire Tomšič je močan veter z dežjem v nedeljo razkril okoli 80 kvadratnih metrov strehe. Bakrena pločevina se je izkrivila, odpadel je tudi izolacijski material pod njo. Ker jim pločevine ni uspelo znova privijačiti, so jo odstranili in streho pokrili s folijo, s čimer so stavbo začasno zavarovali.

Po prvih ocenah naj bi škoda znašala okoli 80.000 evrov, dokončno pa bo znana prihodnji teden, ko jo bodo ocenili cenilci zavarovalnice. Stavba je namreč zavarovana, zato naj bi popravilo krila zavarovalnica, a ne v celoti. “Na zavarovalnici so nam namreč takoj povedali, da bomo morali davek poravnati sami, saj kot upravljalec stavb nismo oproščeni njegovega plačila,” je za STA povedala direktorica.

Da bi obnova stekla čim hitreje, so v zdravstvenem domu že pristopili k zbiranju predračunov za sanacijo. Ta bo po besedah direktorice izvedena takoj, ko se bo vreme stabiliziralo.

Kljub neljubemu dogodku vse ambulante v zdravstvenem domu delajo normalno.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!