Močni nalivi ovirajo promet, na cestah je lahko večja količina vode

Slovenija 12. Sep 202407:16 > 15:12 0 komentarjev

Ker se po državi že ves dan pojavljajo padavine in nevihte z močnimi nalivi, je lahko na slovenskih cestah večja količina vode. Prometnoinformacijski center voznike poziva, naj se od doma odpravijo prej kot običajno, prilagodijo hitrost razmeram na cesti in vzdržujejo varnostno razdaljo.

Slovenijo so ponoči zajele padavine, ki se bodo čez dan še okrepile. Pojavljajo se nevihte z močnejšimi nalivi in sunki vetra.

Prometnoinformacijski center voznike poziva, da se ob poslabšanju vremenskih razmer na pot odpravite prej kot običajno. Pozorni pa bodite tudi na sneg – po napovedih agencije za okolje se bo namreč v noči na petek ponekod na severu države meja sneženja spustila do nadmorske višine okoli 1.400 metrov.

Na hitri cesti Izola–Škofije je na več odsekih zaradi poplavljenega vozišča močno oviran promet. Tudi po regionalnih cestah na Obali vozite previdno, saj so v okolici Kopra in Bertokov številni odseki poplavljeni.

promet
Foto: Manca Turk/N1

Kakšno je trenutno stanje na slovenskih cestah?

Zaradi prometnih nesreč je na štajerski avtocesti med Slovensko Bistrico jug in Tepanjem proti Ljubljani oviran promet, nastaja zastoj, prav tako med Pesnico in Šentiljem proti Avstriji. Še ena nesreča se je okoli 15. ure zgodila dolenjski avtocesti med Trebnjem zahod in Trebnjem vzhod proti Obrežju.

Poleg zastojev na Obali je gneča tudi na ljubljanski južni in severni obvoznici v obe smeri.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!