Na avtocesti prepovedano prehitevanje za tovornjake

Slovenija 01. Nov 202107:36 0 komentarjev
Prometna gneča
Fotografija je simbolična. (foto: Bobo)

Po celotnem slovenskem avtocestnem omrežju je danes začela veljati prepoved prehitevanja za težka tovorna vozila. Taka prepoved sicer od sredine januarja že velja na avtocesti med Šentiljem in Koprom (A1).

“Prepoved prehitevanja za tovorna vozila, težja od 7,5 tone, na avtocesti od Šentilja do Kopra daje dobre rezultate. Zlasti smo izboljšali pretočnost. Zato smo se z Darsom dogovorili, da bo s 1. novembrom prepoved prehitevanja za tovorna vozila veljala po celotnem avtocestnem omrežju,” je poleti na družbenem omrežju Twitter napovedal infrastrukturni minister Jernej Vrtovec.

Prepoved prehitevanja za težka tovorna vozila od 15. januarja že velja na prometno najbolj obremenjeni avtocesti A1, in sicer čez dan, med 6. in 18. uro, v nočnem času pa tovornjaki še vedno lahko prehitevajo. Je pa prehitevanje težkih tovornjakov na tej avtocesti še vedno dovoljeno na odsekih, kjer so trije vozni pasovi, torej tudi pas za počasna vozila.

Na nekaterih odsekih celotnega avtocestnega omrežja sicer že zdaj velja, da tovornjaki ne smejo prehitevati v času jutranje in popoldanske prometne konice. Ob tem je prehitevanje za tovornjake popolnoma prepovedano v predorih in na razcepih, pa tudi na nekaterih mestnih obvoznicah.

Nnadzor nad kršitvami izvaja policija; globa za kršitelje znaša 300 evrov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!