Na brniškem letališču zasilno pristalo letalo, ki je bilo na poti v Izrael

Slovenija 01. Okt 202411:28 > 11:57 12 komentarjev

Na Letališču Jožeta Pučnika je zasilno pristalo tovorno letalo Airbus, ki je bilo iz Frankfurta na poti v Tel Aviv. Prav zato, ker je bilo letalo na poti v Izrael, je dogajanje vzbudilo precej pozornosti. A kot so po pristanku povedali pri upravljalcu letališča, naj bi bila razlog tehnična težava. Letalo so pričakale tudi gasilske in reševalne enote. Objavljamo posnetek pristanka, ki je bil varen.

V družbi Fraport Slovenija so za N1 potrdili, da je na Brniku zasilno pristalo tovorno letalo Airbus A300B4-622R družbe San Marino Executive Aviation, ki so ga na poti iz Frankfurta v Tel Aviv preusmerili na brniško letališče.

Razlog za pristanek naj bi bila tehnična težava letala. Pred pristankom je krožilo nad osrednjo Slovenijo in porabljalo ter izpuščalo gorivo, kot je običajen postopek pred zasilnim pristankom, so nam še pojasnili pri upravljalcu letališča.

Letalo San Marino
Foto: Zajem zaslona / Flightradar24.com

V skladu s temi protokoli so bile aktivirane dežurne službe. Strokovni vodja gasilsko-reševalne službe Kranj Andraž Šifrer je potrdil, da sta bili na Brniku v pripravljenosti letališka enota in poklicna enota iz Kranja. Iz Zdravstvenega doma Kranj pa so na brniško letališče poslali urgentnega zdravnika in reševalno vozilo. V pripravljenosti so bile enota nujne medicinske pomoči ZD Kranj in sosednje enote.

A intervencija ni bila potrebna, saj je letalo varno pristalo. Gre sicer za veliko, širokotrupno dvomotorno letalo.

Sodeč po podatkih portala Flightradar, je letalo s frankfurtskega letališča vzletelo ob 9.53. Manjša družba San Marino Executive Aviation je sicer podizvajalec izraelskega državnega prevoznika El Al.

Tovorno letalo, ki je bilo na poti v Izrael, zasilno pristalo na brniškem letališču
Foto: Borut Živulović/BOBO

Na letališču so tudi nogometaši Celja, ki se danes odpravljajo na Portugalsko. Tam jih čaka dvoboj s portugalsko Vitorio Guimaraes. Zaradi težav na letališču pa bo letalo grofov proti zahodu Evrope poletelo z zamudo, poroča Sportklub.

Posnetek dogajanja na letališču si lahko ogledate spodaj, posnetek pristanka pa na vrhu članka

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje