Na ljubljanski obvoznici odprli pomemben priključek (VIDEO in FOTO)

Slovenija 09. Jun 202313:47 3 komentarji
Priključek Leskoškova
Dars

Rekonstrukcija priključka Leskovškove ceste na ljubljansko obvoznico se je končala. Kot so zapisali na Darsu, bo ta priključek izboljšal pretočnost in obiskovalcem širšega območja BTC omogočil lažji dostop do avtocestnega omrežja.

Včeraj je Dars na družbenem omrežju Twitter sporočil, da se rekonstrukcija priključka Leskoškova pri ljubljanskem BTC bliža koncu.

Danes popoldne bo po rekonstruiranem priključku vendarle stekel promet. Namen priključka je boljša pretočnost in lažji dostop do avtocestnega omrežja za obiskovalce širšega območja BTC.

“Ob letošnji rasti prometa za kar šest odstotkov glede na lani in zastojih, s katerimi se soočamo zlasti v zadnjem obdobju, bo rekonstruirani priključek zagotovo izboljšal pretočnost prometa, obiskovalcem širšega območja BTC pa omogočil lažji dostop do avtocestnega omrežja,” je ob odprtju povedal predsednik uprave Darsa Valentin Hajdinjak.

Rekonstrukcija priključka bi se morala končati že lani konec novembra, decembra pa so sporočili, da se bo zavlekla do pomladi. Ob rekonstrukciji so morali prilagoditi tudi potek Poti spominov in tovarištva.

Leskoškova Leskoškova
BOBO
Leskoškova Leskoškova
BOBO
Leskoškova Leskoškova
BOBO
Leskoškova Leskoškova
BOBO
Leskoškova Leskoškova
BOBO
Leskoškova Leskoškova
BOBO
Leskoškova Leskoškova
BOBO
Leskoškova Leskoškova
BOBO

Občutnejše izboljšanje pretočnosti prometa je napovedal v začetku septembra, ko naj bi zaključili obsežna obnovitvena dela na severni obvoznici med Zadobrovo in Novimi Jaršami. Zaradi njih bodo deli danes odprtega priključka občasno še vedno zaprti.

Odprtje priključka je kot veliko pridobitev pozdravil tudi župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković. Veseli ga, da uspešno potekajo tudi druga dela na prometni infrastrukturi v Ljubljani. “Prenova nadvoza Dunajske ceste nad severno obvoznico poteka celo hitreje od časovnice,” je poudaril. Predsednik upravnega odbora BTC Jože Mermal pa je nadgradnjo prometnic izpostavil kot pomemben vidik gospodarskega razvoja.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje