Na območju požara so neeksplodirana ubojna sredstva, eno granato razneslo

Slovenija 18. Jul 202413:51 0 komentarjev

Po dveh letih na Krasu znova divja požar. Na terenu, kjer gori, so tudi neeksplodirana ubojna sredstva.

Dve leti od uničujočega požara je Kras znova v plamenih. Danes nekaj po 10. uri je najprej zagorelo nad Komnom, nekaj ur kasneje je v plamenih celoten hrib Trstelj, kjer so tudi neeksplodirana ubojna sredstva, je za N1 povedal poveljnik državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi (NUS) Darko Zonjič.

“Na terenu, kjer trenutno gori, so zagotovo tudi neeksplodirana ubojna sredstva,” je dejal in obenem poudaril, da so gasilci na terenu načeloma varni, saj se gibljejo po preverjenih poteh. Do zdaj je razneslo 75-milimetrsko topovsko granato, a v eksploziji ni bil nihče poškodovan, saj so bili gasilci na varni razdalji, je dodal Zonjič.

Na terenu je bilo okoli 13. ure več kot 200 gasilcev, je povedal vodja intervencije Simon Vendramin. Požar je zajel približno 120 hektarjev gozdnih površin, po površju pa divjata dva požara. Več o trenutnem stanju na terenu si lahko preberete v prispevku Gori celoten hrib Trstelj, požar se širi proti Novi Gorici. Stanje na terenu si lahko ogledate v prispevku Požar na Krasu: kakšno je stanje na terenu?

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!