Na Ravnah na Koroškem začenjajo obsežno sanacijo po avgustovski ujmi

Slovenija 03. Jul 202421:31 1 komentar
Posledice poplav na Ravnah na Koroškem
Odpravljanje posledic poplav na Ravnah na Koroškem, avgust 2023. (Vir: Aljaž Uršej/N1)

Svetniki občine Ravne na Koroškem so na seji potrdili sveženj investicijskih dokumentov, s katerimi se bo v tej občini začela obsežna sanacija škode po lanski poletni vremenski ujmi. Skupaj gre za več kot za 30 milijonov evrov vredne projekte, ki vključujejo sanacijo številnih plazov in občinske infrastrukture.

Kot je za STA povedal ravenski župan Tomaž Rožen, se bodo med drugim lotili obnove kulturnega centra, ostrešja šole, sanacije vodovodnega sistema in dela cestne infrastrukture, med načrtovane investicije pa je vključena še cela vrsta različnih plazov.

“Projekti so trenutno večinoma v fazi projektiranja, nekateri delno že potekajo, zlasti kar se tiče nabave materiala. Težko je natančno napovedati časovnico, saj je to odvisno tudi od dosegljivosti in hitrosti izvajalcev,” je dejal Rožen. Ta je vesel, da danes tudi formalno začenjajo s sanacijo škode po lanski ujmi.

Kot je povedal, je denar za vse potrjene projekte vlada že zagotovila. Na Ravnah na Koroškem so sicer lansko škodo skupaj ocenili na okoli 48 milijonov evrov, a je bila to po njegovih besedah zgolj groba ocena. Upa, da bodo v naslednjih dveh letih odpravili večino posledic ujme.

Sicer pa v občini Ravne na Koroškem tudi po močnejšem deževju v začetku junija niso odnesli brez posledic, tako da so na občini ljudi pozvali k popisu škode. Obrazce za prijavo ocene škode na kmetijskih zemljiščih in gozdovih, na stavbah, delne škode na stavbah lahko oškodovanci dobijo v sprejemni pisarni občine oziroma na njihovi spletni strani.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje