Na razpis za direktorja AVK prispele štiri prijave

Gospodarstvo 12. Avg 202213:15 0 komentarjev
AVK
Google Zemljevidi

Na razpis za direktorja Javne agencije RS za varstvo konkurence (AVK) so prispele štiri prijave, so povedali na agenciji. Več informacij niso podali.

“Postopek javnega natečaja za izbor direktorja je v teku in do zaključka postopka ni možno podati informacij,” so navedli na Javni agenciji RS za varstvo konkurence (AVK). Prispele so štiri prijave.

AVK trenutno vodi Andrej Matvoz. Matvoz je petletni mandat direktorja agencije nastopil 1. julija 2017, po izteku mandata pa agencijo od letošnjega 1. julija vodi kot vršilec dolžnosti.

Vlada Janeza Janše je sredi maja za v. d. direktorja z julijem imenovala Zlatka Rateja, a ga je vlada Roberta Goloba na dan, ko bi moral prevzeti položaj, razrešila in za v. d. direktorja za čas do imenovanja novega direktorja, a največ za šest mesecev, imenovala Matvoza.

Svet AVK je julija objavil razpis za direktorja, ki je bil odprt do 6. avgusta. Kandidat, ki ga bo na predlog vlade imenoval DZ, bo imenovan za pet let in je lahko ponovno imenovan največ enkrat po ponovno izvedenem razpisu.

Direktor sicer zastopa in predstavlja agencijo, vodi njeno poslovanje in organizira njeno delo. Direktor je po funkciji tudi predsednik sveta agencije.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!