Na slovenskih cestah več zastojev, pred avstrijsko mejo 10-kilometrska kolona

Slovenija 12. Maj 202418:21 5 komentarjev
Zastoj, gneča, dars, promet
Fotografija je simbolična (Foto: Borut Živulović/BOBO)

Ob koncu dneva je na slovenskih avtocestah nastalo več zastojev. Najdaljši je na štajerski avtocesti od Maribora proti prehodu Šentilj, kjer je kolona vozil po podatkih prometnoinformacijskega centra dolga več kot deset kilometrov. Zastoji so še na primorski in gorenjski avtocesti, cesti Šmarje-Koper in na hrvaški strani mejnega prehoda Gruškovje.

Na štajerski avtocesti je od izvoza Maribor – sever v smeri Šentilja oziroma Avstrije približno 11 kilometrov in pol dolga kolona vozil, tik pred tem je na mariborski vzhodni obvoznici med razcepom Dragučova in krožiščem Pesnica še skoraj dva kilometra dolga kolona. Zamuda je po trenutnih podatkih približno 40 minut.

Na primorski avtocesti zastoji nastajajo na posameznih odsekih med Uncem in Brezovico proti Ljubljani. Med Logatcem in Brezovico je po trenutnih podatkih kolona vozil dolga skoraj deset kilometrov. Petkilometrska kolona pa se vije na cesti Šmarje – Koper.

Na gorenjski avtocesti je pred predorom Karavanke proti Avstriji približno polkilometrski zastoj. Zastoji prav tako nastajajo na hrvaški strani mejnega prehoda Gruškovje proti Sloveniji.

Zaradi četrtkovega praznika telovo, ki je v nekaterih državah dela prost dan, je bilo ta teden pričakovati več prometa, v četrtek so se kolone vozil čez Slovenijo vile v obratni smeri.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje