Čaka nas popolna zapora dela Dunajske ceste, zaprta bo tudi Vilharjeva

Slovenija 12. Apr 202412:56 0 komentarjev
Železniški nadvoz na Dunajski cesti
Železniški nadvoz na Dunajski cesti (Foto: Žiga Živulović jr./BOBO)

V nedeljo in četrtek ponoči bo zaradi del popolna zapora dela Dunajske ceste v Ljubljani. Voznike pa naslednja dva tedna za Bežigradom čaka še ena zapora.

Zaradi dostave konstrukcije viadukta bo v nedeljo, 14. aprila, od 19. do 5. ure zjutraj ter v četrtek, 18. aprila 2024, od 19. do 5. ure zjutraj za ves promet, tudi za pešce in kolesarje, zaprta Dunajska cesta na odseku med Vilharjevo cesto in Trgom OF, so sporočili z ljubljanske mestne občine.

Obvozi bodo označeni, so še dodali in vse udeležence v prometu prosili za razumevanje in upoštevanje prometne signalizacije. 

Promet na Dunajski cesti v Ljubljani je zaradi gradnje nadomestnega železniškega nadvoza sicer že več mesecev oviran. Do 27. junija, ko je predvideno rušenje severnega dela nadvoza, bodo potekala dela za preusmeritev železniškega prometa na novi del objekta ter pripravljalna dela za rušenje severnega dela obstoječega nadvoza čez Dunajsko cesto.

Podiranje nadvoza nad Dunajsko cesto v Ljubljani je ena najkompleksnejših faz v sklopu gradnje novega Potniškega centra Ljubljana.

obvoz na dunajski
Foto: Mestna občina Ljubljana

V tem delu mesta pa bo v prihodnjih dneh še ena zapora. Zaradi nadaljevanja rekonstrukcije Linhartove ceste bodo od torka 16. aprila od 9. ure do predvidoma 25. aprila 2024 zaprti smerni pasovi na južni strani ceste. Kot so navedli an Mol, bo promet med Dunajsko cesto in Valjhunovo ulico potekal v obe smeti po severni strani cestišča. Parkirišče Bežigrad bo ta čas zaprto, so še sporočili.

zapora Linahartove
Foto: Mestna občina Ljubljana

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!