Nadaljevalo se je sojenje v zadevi Marina

Slovenija 21. Mar 202317:46
Sodišče
PROFIMEDIA

V Kopru se je nadaljevalo sojenje v primeru Marina. Senat je med drugim odločal o prošnji za odpravo varščine Sergeju Racmanu.

Na okrožnem sodišču v Kopru se je v ponedeljek po nekajmesečnem premoru nadaljevalo sojenje osumljencem zlorabe prostitucije v primeru Marina. Kot poročajo Primorske novice, so zaslišali eno pričo in poslušali nekaj prisluhov, nato pa je bilo na vrsti odločanje o prošnji Sergeja Racmana, da mu odpravijo varščino.

Zaslišana priča je v novogoriškem klubu Marina dobro leto delala kot natakarica. Kot poroča časnik, se je na enem od prisluhov z receptorko pogovarjala o tem, da so morale ženske v klubu delati tudi po 13 ur, iz kluba pa jim niso dovolili iti, kljub temu da so bile bolne, se je zgražala po telefonu. Na sodišču se podrobnosti ni spomnila.

Kot je odločil senat pod vodstvom sodnice Tatjane Cvetičanin, 800.000 evrov, ki jih je Racman položil v zameno za odpravo pripora, ostaja na posebnem računu koprskega sodišča. Sodnica je pojasnila, da se zaradi vsega, kar se je v preteklosti zgodilo, niso mogli odločiti drugače. Racman je bil namreč nekaj časa na begu v Kanadi, kjer so ga prijeli na podlagi mednarodne tiralice.

Specializirano tožilstvo je v tej zadevi obtožnico vložilo proti skoraj 20 vpletenim. Sodišče je postopek razdelilo na tri dele. Racmanu, Dejanu Šurbku, Francu Kojcu, Vesni Ternovec in družbi Cratos tožilstvo očita kaznivo dejanje zlorabe prostitucije, četverica pa naj bi po obtožbi delovala v hudodelski združbi. Naslednji narok bo predvidoma junija.

Sojenje še čaka receptorke, računovodkinjo, vodjo varnosti v klubu in taksista. Sojenje trem Romunom, ki jim je tožilstvo očitalo trgovino z ljudmi, se je nedavno končalo z oprostilno sodbo, ki pa še ni pravnomočna, še pišejo Primorske novice.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.